S(ongs)-nest 2023

S(ongs)-nest 2023

De interesselijst voor dit nestje is vanwege voldoende aanmeldingen gesloten. Mocht na de geboorte blijken dat ik nog ruimte op de lijst heb dan zal ik dat hier kenbaar maken.  

> klik hier voor foto’s van de dracht (update 01-10-2023)

Voor het S(ongs)-nest dat naar verwachting rond 6 oktober 2023 geboren zal worden heb ik voor Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) een – vind ik 😉 – geweldige reu uitgekozen. Ik heb best een poos gedubd over welke kant ik in mijn fokkerij op wilde met Kaidyn, maar uiteindelijk heb ik besloten tóch te gaan voor een reu die ik al lange tijd bewonder om zijn fraaie bouw met prachtige goudkleurige vacht, zijn zalige karakter met grote apporteerlust, zijn mooie degelijke stamboom én de geweldige nakomelingen die hij geeft! Zijn naam is Jay (Sequins Sung) en wat ik extra bijzonder vind is dat zijn stamboom in de verte teruggaat op zowel mijn allereerste teefje Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina, geboren in 1995) als op mijn hartendief Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo). Dat komt dus allemaal fantastisch mooi samen en het spreekt voor zich dat ik me enorm verheug op de nakomelingen van deze twee fijne rasvertegenwoordigers! 

Jay (Sequins Sung) & Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

Kaidyn is een beeldschone jongedame van net 6 jaar en als alles naar wens blijft verlopen wordt dit haar tweede nestje. De eerste keer dat ze moeder werd was in het voorjaar van 2022, het O-nest; een klein nestje van drie pups (reutjes) en wát heeft ze er van genoten! En vooral ook: wat was ze rustig gedurende de nestperiode, dat is in het dagelijks leven wel eens anders want Kaidyn kan af en toe een beetje overenthousiast zijn als ze andere mensen of honden ziet! Mede daarom lijkt Jay me een zeer geschikte kandidaat voor haar want hij is een kalme en bescheiden reu. Jay is 5 jaar en heeft zijn sporen in de fokkerij ruimschoots verdiend; hij is een goede vererver met veel gezonde en goeduitziende nakomelingen in binnen- en buitenland. Jay en Kaidyn beschikken beide over uitmuntende gezondheidsuitslagen (HD A, ED 0-0 en ogen voorlopig vrij) en uit deze combinatie zullen geen pups voortkomen die lijder zijn van Ichthyosis. 

Stamboom ‘Rocksett’ S(ongs)-nest