S(ongs)-nest: week 2-3

S(ongs)-nest: week 2-3

21 oktober 2023 (15e en 16e dag)
En zo zijn we aanbeland in week 2 en ben ik al het nadenken over de volgende fase waarin de pups behoefte zullen krijgen om hun eerste spreekwoordelijke horizon te gaan verbreden. De uitloopren die bij deze werpkist hoort is daar normaal gesproken groot genoeg voor, maar dat zal aan deze 12 rakkers al snel onvoldoende ruimte bieden. Dat vereist dus wat improvisatie, waarbij ik rekening moet houden met het feit dat de volwassen honden en ik overal nog wel langs moeten kunnen ;-). Daarnaast is het belangrijk dat ik een stukje af kan sluiten om de pups even te zetten als ik met de dagelijkse schoonmaak bezig ga. Maar ik heb al wel ideeën hoe ik dat vorm kan geven dus dat komt goed. Alles gaat gewoon een beetje anders dan anders met zo’n groot nest maar dat maakt het ook juist weer hartstikke bijzonder! En ik heb/krijg gelukkig ook genoeg hulp van mensen die meedenken en -helpen wat erg fijn is. Zo was mijn zus hier zaterdag om me te assisteren bij het knippen van de nageltjes en het maken van kopfotootjes; wat is het verschil van een paar dagen dan goed te zien! Maar ook qua lopen hebben de pups grote sprongen gemaakt de afgelopen dagen en de eerste concerten hebben ze – met behulp van mama Kaidyn – ook al voor me opgevoerd :-). Ik vind persoonlijk dat ze niet zo héél mooi kunnen zingen maar ik waardeer hun pogingen om mij te entertainen enorm, hahaha. Het zijn sowieso allemaal lieverdjes, het is een erg zoet en tevreden nestje!

Foto’s 15e en 16e dag

24 oktober 2023 (17e, 18e en 19e dag)
De pups groeien gestaag door en per dag zie je ze veranderen. Ze worden fysiek krachtiger – kunnen op hun achterpootjes rusten tijdens het drinken bijvoorbeeld -, ze beginnen heel voorzichtig wat te spelen met elkaar en ze worden overall gewoon iets actiever én verbaler (haha). Tegelijkertijd slapen ze ook nog wel heel veel, maar ze doen in z’n totaliteit echt niet onder voor mijn eerdere/kleinere nesten en dat vind ik best opmerkelijk te noemen gezien de grote hoeveelheid pups! Ik ben absoluut tevreden over hun proces, ze zijn allemaal zeer gelijkwaardig in wat ze doen en kunnen. Bovendien zijn ze de ‘kritieke fase’ voorbij nu ze hun 3e levensweek naderen; ik heb me in alle voorgaande weken over geen van de pupjes zorgen hoeven te maken dus meer kun je je als fokker niet wensen. En met Kaidyn gaat het eveneens nog steeds voortreffelijk, krijgt inmiddels maar liefst 7 maaltijden per dag. Ze zorgt onverminderd goed voor haar kindjes maar ligt ook heel veel buiten de werpkist, neemt nu gelukkig lekker tijd voor zichzelf en dat heeft ze dik en dik verdiend!!

Foto’s 17e, 18e en 19e dag

26 oktober 2023 (20e en 21e dag)
Ik heb eigenlijk niet veel nieuws te melden dus ik houd het kort vandaag: alles gaat nog steeds super met zowel moeder als kids. Dus op naar week 3, daarin zullen weer een aantal stappen gezet gaan worden maar daarover de volgende keer meer! 

Foto’s 20e en 21e dag

> klik hier voor foto’s van week 3-4