Nieuws

Lucan weer papa!

Lucan weer papa!

Op 20 mei jl. is mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) opnieuw vader geworden, dit keer van 6 reutjes en 2 teefjes. Net als de fokkers van dit nest ben ook ik erg trots op Tibisay (De Peatfarm Tibisay Talk Off Town); ze heeft het niet gemakkelijk gehad maar is desondanks een perfecte moeder! Hartstikke fijn natuurlijk, en laten we hopen dat het allemaal zo goed blijft gaan maar dat komt vast in orde; Tibisay heeft al 2 nesten bewezen heel goed voor haar pupjes te kunnen zorgen! 

Tibisay en haar 8 kerngezonde pups
S-nest 10 jaar

S-nest 10 jaar

Een dubbel gevoel vandaag… Het is een feestelijk gegeven dat het S-nest vandaag zijn 10e verjaardag viert, maar tegelijkertijd bloedt ons hart om het voortijdige verlies van zowel mijn eigen Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze) als van haar broer Bink (Rocksett Scotch Bird Flyer); beide honden zijn kort na elkaar op de leeftijd van pas 9,5 jaar overleden, veel te jong natuurlijk! Gelukkig kunnen mijn felicitaties wel uitgaan naar Jack (Rocksett Sky Blue Fallout), Marley (Rocksett Saint Thomas Smile), Jivan (Rocksett Sparkling Hunt Punch), Storm (Rocksett Strong Badia Melonade), Troy (Rocksett Sharp Hill Sunrise), Yaci (Rocksett Smooth Pink Lemonade) en Frits (Rocksett Spring Feeling Cocktail). Ik wens deze lieverds allemaal een heel fijne verjaardag!!

RIP – Bink (Rocksett Scotch Bird Flyer) 
Verjaardag T-nest

Verjaardag T-nest

Vandaag is het de 9e verjaardag van mijn zachtaardige vriendinnetje Dyonne (Rocksett Trip On Love) en haar broertjes en zusjes uit het T-nest. Een extra dikke knuffel dus vandaag voor haar en voor Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks) & Pepper (Rocksett Tons Of Fun) en de dames Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold)!!!

Dyonne (Rocksett Trip On Love)

 

C-nest 12 jaar!

C-nest 12 jaar!

Allereerst wens ik mijn bezoekers van deze website een heel gezellig Kerstfeest en het allerbeste voor het nieuwe jaar 2022!

Op de dag vóór Kerst is het hier altijd een feestelijk gebeuren omdat dan de verjaardag van het C(hristmas)-nest gevierd wordt. Dit jaar is dat maar liefst de 12e (!), dus we zijn ernorm blij en dankbaar dat er nog nestgenootjes zijn die in prima gezondheid verkeren en volop genieten van hun leventje! Dit zijn mijn eigen Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) en Milan (Rocksett City Side Walks) (in mede-eigendom met mijn zus), hun zusjes Dhiya (Rocksett Cheery Warm Glow) en Jessie (Rocksett Corn For Popping) en broertje Candor (Rocksett Coming To Town). De gedachten gaan in deze tijd extra uit naar de hondjes die spijtig genoeg al over de Regenboogbrug zijn gegaan: Yazoo (Rocksett Cheeks Are Rosy, † maart 2018), Diesel (Rocksett Catch My Eye, † juli 2020), Indy (Rocksett Checking It Twice, † december 2020), Reason (Rocksett Clock Stricking Twelve † juni 2021) en natuurlijk onze eigen Roman (Rocksett Crunching The Snow † juni 2021). 

Milan (Rocksett City Side Walks) en Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo)
Afscheid van Skylar…

Afscheid van Skylar…

Dit weekend heb ik één van de moeilijkste beslissingen ooit moeten maken door mijn Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze) te laten gaan. Dit deed me verschrikkelijk veel pijn want ik gunde het haar zó om een oud dametje te worden, lekker een beetje rondscharrelen en gewoon genieten zoals je dat voor iedere hond op (hoge) leeftijd zou wensen. Helaas mocht Skylar maar 9 jaar en bijna 9 maanden oud worden, véél te jong natuurlijk en voor mijn gevoel was ze nog lang niet klaar! Maar gedurende de laatste fase van haar leven is gebleken dat ze een hoge prijs heeft moeten betalen voor de intense start die ze had bij haar vorige baasjes (o.a. stress, overprikkeling, overtraining en het gebruik van zeer hondonvriendelijke trainingsmiddelen). Nadat ze op 3-jarige leeftijd weer bij mij kwam wonen is het weliswaar met geduld, veel rust/regelmaat en liefde gelukt haar weer het geweldige, vriendelijke, super sociale, speelse, gemakkelijke meisje te laten worden dat ze van origine was. Maar blijkbaar kon toch niet álle schade in haar hoofdje geheeld worden en dat manifesteerde zich uiteindelijk in een ziekte die ze niet kon bevechten. Ik had eenvoudigweg geen andere keuze meer dan haar te verlossen van het ongemak en de pijn… En hoe hartverscheurende deze beslissing ook was, ze verdiende niets minder want ze heeft me altijd alleen maar haar trouw, toewijding en kameraadschap gegeven. Gelukkig heeft ze op haar eigen speelse, waardige manier afscheid genomen van dit aardse leven voordat ze zich (hopelijk) kon herenigen met haar geweldige mama Yacime*, liefhebbende halfbroer Roman* en alle andere Rocksett’jes* die haar zijn voorgegaan. Rust nu maar zacht lieverdje, en nogmaals 1000 maal dank voor alles dat je was. Ik zal je enorm missen… 💔

Resultaat GRCB Clubshow

Resultaat GRCB Clubshow

Afgelopen zondag opnieuw een reuze fijne én succesvolle dag mogen beleven in Turnhout (België). Ditmaal op de altijd gezellige Clubshow van de Belgische Golden Retriever Club. Zowel Lucan (Rocksett Texas Two Step) als zijn nestzusje Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) waren ingeschreven en werden beiden met klinkende resultaten geshowd door Jazz’ baasje Ellen Hamacher; Lucan werd keurig 2U in een sterk bezette Fokkersklas en Jazz – ondanks dat ze nog niet goed in haar vacht is teruggekomen – behaalde 4U in een grote Openklas. We konden dus terecht glimlachen om deze mooie plaatsingen!

Lucan (Rocksett Texas Two Step)
Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) 

 

 

 

TT-nest 2 jaar!

TT-nest 2 jaar!

Vandaag feliciteren wij alle hondjes uit het TT-nest met hun 2e verjaardag! Dat worden vást en zeker veel extra knuffels en cadeautjes voor Indy (Rocksett Tumble Top Waltz), Andie (Rocksett Triple Tap Beat), Junior (Rocksett Tangle Toy Junior), Dex (Rocksett Tango Taxi Dancer), Fons (Rocksett Tequila Twist Bar), hun zusje Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) en mijn eigen Lucan (Rocksett Texas Two Step).

Lucan (Rocksett Texas Two Step)
Resultaat Retriever Club Show

Resultaat Retriever Club Show

Na ruim 1,5 jaar (!) kon mijn knappe jongeman Lucan (Rocksett Texas Two Step) zich gisteren ondanks de nog steeds geldende Corona-regels toch eindelijk weer eens laten zien op een tentoonstelling. Ik koos voor de gezellige, leuke buitenshow georganiseerd door de Belgische Retriever Club in Turnhout. Doordat ik zelf erg onzeker was geworden omdat ik aan het begin van de dag merkte dat Lucan zich toch wat ongemakkelijk voelde, heb ik Ellen Hamacher (kennel Arrowsflight) gevraagd om Lucan te showen en dat heeft ze geweldig gedaan, Lucan deed het fantástisch! Hij stond als een huis, liet zich zonder problemen betasten en liep als een zonnetje door de ring. Een mooie 3e plaats en de kwalificatie Uitmuntend was het klinkende resultaat! Ellen had zelf ook 2 teefjes ingeschreven waaronder Lucan’s nestzusje Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz), geshowd door Ellen’s jongste dochter Veerle; ook dat is heel goed gegaan, Jazz behaalde eveneens een Uitmuntend en zat bij de laatste 5 geselecteerden in haar klasse. Al met al dus een dag om zeer tevreden op terug te kijken!

Lucan (Rocksett Texas Two Step) met Ellen
Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) met Veerle

 

 

 

4e verjaardag E-nest

4e verjaardag E-nest

Vandaag is het alweer 4 jaar geleden dat de vijf pupjes uit het E-nest werden geboren. Vanaf deze plek feliciteer ik Sky (Rocksett Eight World Wonder) en zijn zusjes Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold), Nugget (Rocksett Eighty Days Lite) en Teddy (Rocksett Eighties Party Game) van harte met hun verjaardag. Vanzelfsprekend wordt ook mijn eigen Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) extra verwend op deze bijzondere dag ;-).

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)