Nieuws

Afscheid van Venice…

Afscheid van Venice…

En plotseling ging mijn zon voorgoed onder… Slechts een paar dagen na haar 14,5e verjaardag liet mijn zielehondje Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) me zien dat ze niet langer de kracht had om te vechten tegen een infectie die aanhoudend braken veroorzaakte dat we niet onder controle kregen. Waar ze eerder nog de wil toonde om te eten (en dus te leven!) stopte ze daar opeens mee en werd ze in een mum van tijd zo zwak dat ze haar achterpoten nauwelijks nog kon gebruiken. En behalve een beetje drinken wilde (kon!) ze eigenlijk niets meer, ze lag alleen nog maar een beetje te liggen in huis en leek zich af te sluiten voor alles om zich heen… Ik wist meteen dat ik de hartverscheurende en zo gevreesde beslissing moest nemen haar te laten gaan 🥲. Venice was ALLES voor mij en meer: zij bezat het hele spectrum, ‘she ticked all the boxes’. Ik vond haar geweldig in alle opzichten, zij was echt mijn oogappeltje (zonder mijn andere honden tekort te willen doen). Ik zal nooit kunnen beschrijven hoe ik die aandoenlijke grijns op haar toet zal missen als ze me ‘s ochtends zag, een grijns die precies weergaf hoe blij we allebei waren om in elkaars leven te zijn. Mijn lieve schat, mijn Fee’tje, mijn Sjaantje…. Ik zal je eeuwig dankbaar zijn dat ik je zoveel jaar naast me mocht hebben als mijn hondenvriendinnetje, ik zal alles wat je was en aan me hebt gegeven missen voor de rest van mijn leven. Moge jouw beelschone zieltje nu rusten in vrede en ik hoop dat we elkaar op een dag weer zullen ontmoeten zodat we verder kunnen gaan waar we gebleven zijn en weer oneindig veel van elkaar kunnen houden… 💔

Naast het immense verdriet om dit verlies markeert Venice’s overlijden ook het einde van een heel bijzondere periode aangezien zij de laatste directe nakomeling was die ik nog had van Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice); dat voelt als een soort definitieve streep, als nóg een afscheid… Dat groepje nakomelingen vormde een prachtige, hechte roedel en alle honden hadden een zeer uniek karakter; ze waren innemend en invoelend, enorm betrokken en bijzonder trouw. Het doet pijn te beseffen dat het een tijd is die nooit meer terug zal keren en het zal me niet gemakkelijk vallen dit alles een plekje te geven… Ik troost me met de gedachte dat de hondenhemel misschien écht bestaat en dat ze daar nu allemaal weer herenigd zijn met elkaar  🐾.

Gezondheidsuitslagen Abby

Gezondheidsuitslagen Abby

Vandaag bereikte mij het heugelijke nieuws dat er weer prachtige gezondheidsuitslagen binnen zijn van een nakomeling van mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step)! Dit keer betreft het zijn enthousiaste, mooie dochter Abby (Lanckdael Applause); HD A (Norbergwaarde 40 en botafwijking 0), ellebogen 0:0 en haar ogen zijn ‘voorlopig vrij’. Perfecte uitslagen, wat ben ik blij voor de hond maar natuurlijk ook voor haar baasje/fokker Maarten! 

Abby (Lanckdael Applause)

Resultaat GRCN Clubmatch

Resultaat GRCN Clubmatch

Traditiegetrouw houdt de Golden Retriever Club Nederland op Hemelvaartsdag haar Kampioenschapsclubmatch en dit jaar had ik Kaidyn (NJK/BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) en haar 7 maanden oude dochter Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) daarvoor ingeschreven. Ondanks dat Kaidyn zo relatief kort na haar nest nog niet helemaal in volle vacht zat heeft ze het geweldig gedaan; ze werd geselecteerd bij de laatste 6 in de Fokkersklasse en had een prachtig keurverslag! Het was bijna 4 (!!) jaar geleden dat ik haar voor het laatst heb geshowd maar ze pikte de draad zó weer op, sterker nog; het ging eigenlijk beter dan ooit want vroeger was het een draaikont en kon ze geen seconde stilstaan, maar nu deed ze dat keurig. En ik heb er van genoten om deze knappe dame na zo’n lange tijd weer eens te laten zien, het is erg leuk om (met) haar te showen! Maar de ster van de dag was toch wel Rhylee… met twee zéér vervelende ervaringen achter de rug sinds januari van dit jaar – die haar erg argwanend voor onverwachte handelingen/bewegingen hebben gemaakt – was het best spannend hoe het dit keer zou gaan. Maar ze deed het voortreffelijk! Ik had de keurmeester even kort van Rhylee’s geschiedenis op de hoogte gebracht en gevraagd of ze Rhylee de tijd wilde geven. En dat deed ze, meer nog dan dat: ze knuffelde eerst een poosje met Rhylee en liet haar eerst haar vertrouwen winnen. Met als gevolg dat Rhylee zich probleemloos liet betasten, zelfverzekerend en fier voor de keurmeesterstafel stond en vol vertrouwen door de ring liep. En ze behaalde tot mijn grote vreugde de 1e plaats en dus Beste Puppyteefje! ‘s Middags in de eindkeuring/erering werd ze vervolgens ook nog gekroond tot BIS Puppy door te winnen van het Beste Puppyreutje. Ontegenzeggelijk een overwinning met een dubbele lading, wat een bijzonder gevoel gaf dit (show)resulaat me; trots, opgelucht en blij tegelijk. Dit biedt perspectieven voor het meiske want ik hoop uiteraard dat ze haar niet zo zorgeloze beginperiode langzaam aan écht achter zich kan gaan laten en niet langer de zware last van haar argwaan en onzekerheden hoeft mee te torsen… Overigens bleek er tot mijn verrassing ook nog een zusje van Rhylee te zijn ingeschreven, namelijk Lily (Rocksett Sooth Lady Wine), zij behaalde een mooie 4VP. Al met al een meer dan geslaagde dag dus!

Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) 1VP/Beste Puppyteef en Lily (Rocksett Sooth Lady Wine) met haar eigenaresse Jackie 4VP
Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) BIS Puppy

Resultaat GRCB-show

Resultaat GRCB-show

Op Tweede Paasdag hield de Belgische Golden Retriever Club een Jongehonden- en Veteranendag in Brasschaat. Voor mijn bijna 6 maanden oude Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) was het de eerste keer op een buitenshow; ik was benieuwd hoe ze zou reageren op alle nieuwe dingen die ze daar ging zien en horen (wapperende tenten, rammelende bolderkarren, veel onbekende honden etc.) maar dat doorstond ze allemaal prima! De keuring zelf ging eigenlijk ook best goed want ondanks dat Rhylee de neiging heeft om véél te hard te lopen, lukte het me toch om haar redelijk beheerst door de ring te laten gaan. Het blijven staan deed ze ook heel netjes, ze stond braaf stil en wist de concentratie goed vast te houden. Helaas vond ze de benadering van de keurmeester wel iets te overrompelend en ik zag daarin weer dezelfde argwaan die ze toonde nadat ze in januari was aangevallen/gebeten door een zwarte Labrador. Haar angst voor vreemde honden is ze gelukkig inmiddels wél grotendeels kwijt, maar haar wantrouwen t.o.v. onverwachte bewegingen leeft blijkbaar op dit soort onvoorspelbare momenten toch nog bij haar. Erg sneu voor Rhylee maar ook een beetje jammer van het showresultaat, dit kostte haar namelijk de winst want de keurmeester zei me na afloop dat hij Rhylee de beste in haar klasse vond maar dat hij haar de 4e plaats moest geven omdat ze zich niet wilde laten betasten. Helemaal terecht en volkomen begrijpelijk! En uiteindelijk is Rhylee’s welzijn en zelfvertrouwen belangrijker dan welk showresultaat dan ook dus ik ga weer lekker met haar aan de slag in de hoop dat ze die nare hondenbeet uiteindelijk écht 100% achter zich zal kunnen laten. Wie weet voelt ze zich na nog wat extra training een volgende keer op de show dan net weer iets zelfzekerder. Immers, ik weet dat er onder dit harnasje van argwaan een dapper en enthousiast dametje schuil gaat, in voor haar vertrouwde omgevingen ontpopt ze zich namelijk steeds vaker als een klein brutaaltje ;-).

Rhylee (Rocksett Swing Out Sister)

Rhylee’s prachtige keurverslag

 

2e verjaardag O-nest

2e verjaardag O-nest

Vandaag zijn de drie kerels uit het O-nest 2 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd voor Teun (Rocksett Opal Hurricane), Denver (Rocksett Owen Cyclone) en Sjon (Rocksett Omar Typhoon) en dat het maar een feestelijke dag voor ze mag zijn!

Sjon (Rocksett Omar Typhoon) 
S-nest 12 jaar

S-nest 12 jaar

Het is haast niet te bevatten dat het alweer 12 jaar geleden is dat het S-nest ter wereld kwam! Als ik de foto hieronder bekijk lijkt het nog zo recent dat ze als pasgeboren pups in de werpkist lagen, maar het is toch al lang terug… en dat feit heeft helaas gevolgen want niet alle 9 honden uit dit leuke nest zijn meer in leven. Degene die ons hebben verlaten laten weliswaar allemaal prachtige herinneringen achter maar het gemis blijft toch schrijnen. Des te dankbaarder mogen we zijn dat Jack (Rocksett Sky Blue Fallout), Marley (Rocksett Saint Thomas Smile), Storm (Rocksett Strong Badia Melonade), Yaci (Rocksett Smooth Pink Lemonade) en Frits (Rocksett Spring Feeling Cocktail) deze 12e verjaardag nog wél kunnen vieren. Gefeliciteerd dus vanaf deze plek en maak er een mooi feestje van vandaag! 

‘Rocksett’ S-nest in 2012
90741696_2876493039061036_7320655706015662080_n.jpg (1280×960)
11e verjaardag T-nest

11e verjaardag T-nest

Een ontzettend moeilijke en confronterende dag omdat mijn eigen Dyonne (Rocksett Trip On Love) deze verjaardag tot mijn grote verdriet niet heeft mogen halen… Ik heb haar ruim een maand geleden moeten laten gaan omdat ze snelgroeiende tumoren had en ik haar pertinent niet wilde laten aftakelen tot een niveau dat niet meer hondwaardig zou zijn. Maar ze wordt nog alle dagen enorm gemist en op zo’n dag als vandaag, waarop al haar broertjes en zusjes hun 11e verjaardag vieren, komt dat nog eens extra hard aan. Neemt natuurlijk tegelijkertijd niet weg dat ik dankbaar ben dat de rest van het T-nest nog in blakende gezondheid verkeert en ik er van overtuigd ben dat het voor allemaal een fijne verjaardag gaat worden. Happy birthday dus voor Mick (Rocksett Touch Of Tan), Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks), Pepper (Rocksett Tons Of Fun), Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold)!

Sepp (Rocksett Teach Me Tricks)
Showdebut Rhylee

Showdebut Rhylee

Ondanks dat ik haar met haar amper 3 maanden nog wel erg jong vond besloot ik toch om Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) in te schrijven voor de Nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland op 7 januari jl.; het zou immers een mooie eerste kennismaking zijn met het showgebeuren maar het was ook ideaal voor de socialisatie. In de weken voorafgaand aan de show hebben we samen regelmatig het staan en lopen geoefend en dat deed Rhylee voor haar leeftijd best al netjes – het staan ging zeker nog niet perfect maar ze vond het in ieder geval erg leuk en kwispelde haar staartje er bijna af. Echter, tot mijn grote verdriet en verbijstering werd Rhylee 3 dagen voor de show aangevallen, geschud en gebeten door een Labrador-achtige erfhond, op een paar meter van ons huis… Niet alleen had Rhylee een gat aan de rechterzijkant van haar rug maar ze was vooral enorm geschrokken; de hond heeft haar van achteren gegrepen, hij was er opeens dus wij beiden konden het niet aan zien komen. Rhylee was na die aanval compleet van slag, erg argwanend en extreem op haar hoede. Ik wist dus niet of ik er verstandig aan deed haar mee te nemen naar de show maar omdat het me ondanks alles juist goed voor haar zelfvertrouwen leek ben ik wel gegaan. En het resultaat mocht er méér dan zijn, Rhylee werd 2e van de 9 ingeschreven pupjes in de Babyklas! Dit had ik absoluut niet verwacht, temeer daar ze aan het begin van de dag helemaal niet op haar gemak was en ik twijfelde of ik haar wel wilde showen. Maar gaandeweg kwam ze steeds meer los en tijdens de keuringen deed ze het uiteindelijk hartstikke goed, op het laatst stond ze zelfs alweer een beetje te kwispelen. En het keurverslag was ook enorm positief, de keurmeester vond haar ‘full of quality’ ;-). Ik was erg ontroerd door dit geweldige resultaat maar vooral bijzonder trots op mijn dappere, kleine meiske! Overigens waren er ook nog twee zusjes van Rhylee ingeschreven voor deze show namelijk Noa (Rocksett Suite Madame Blue, eigenaren Bart & Maaike Bunschoten) en Magic (Rocksett Super Freaky Girl, eigenaar Pamela Bunschoten); ook zij deden het fantastisch met allebei een mooie ‘Veelbelovend’ en eveneens een prachtig keurverslag!

Showdebuut voor Rhylee (Rocksett Swing Out Sister)
Venice 14 jaar!

Venice 14 jaar!

Wat ben ik verheugd en trots dat mijn Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) maar ook haar zusje Jessie (Rocksett Corn For Popping, eigenaren Cees en Marianne) vandaag hun maar liefst 14e verjaardag mogen vieren! En ze doen het allebei voor hun leeftijd nog hartstikke goed; een paar ouderdomskwaaltjes zoals gehoorverlies en artrose, maar dat is dan ook alles! Ze maken beiden nog lange wandelingen en genieten volop van hun ‘ouwe dag’, het is echt een geweldig geschenk dat ze deze hoge leeftijd op deze fijne manier mogen beleven. Zowel de baasjes van Jessie als ikzelf genieten dan ook met volle teugen van deze twee lieverds en we zijn dankbaar voor elke nieuwe dag die we met hen door kunnen brengen! 

Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo)
Welkom Rhylee!

Welkom Rhylee!

Het heuglijke feit dat Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) de gelederen mag komen versterken is overschaduwd door het toch vrij onverwachte verlies van mijn lieve Dyonne (Rocksett Trip On Love); het samenvallen van deze twee gebeurtenissen heeft voor een behoorlijke tweestrijd in mijn hoofd gezorgd… Maar ondanks de enorme rouw die ik ervaar lukt het me gelukkig ook wel om blij te zijn met deze heerlijke nieuwe pup uit het op 5 oktober jl. geboren S(ongs)-nest waar ze teefje ‘lime’ was. Ik hoop op een fijne, vreugdevolle en gezonde toekomst voor en met dit dottige meiske!

Rhylee (Rocksett Swing Out Sister)