Nieuws

Resultaat Retriever Club Show

Resultaat Retriever Club Show

Na ruim 1,5 jaar (!) kon mijn knappe jongeman Lucan (Rocksett Texas Two Step) zich gisteren ondanks de nog steeds geldende Corona-regels toch eindelijk weer eens laten zien op een tentoonstelling. Ik koos voor de gezellige, leuke buitenshow georganiseerd door de Belgische Retriever Club in Turnhout. Doordat ik zelf erg onzeker was geworden omdat ik aan het begin van de dag merkte dat Lucan zich toch wat ongemakkelijk voelde, heb ik Ellen Hamacher (kennel Arrowsflight) gevraagd om Lucan te showen en dat heeft ze geweldig gedaan, Lucan deed het fantástisch! Hij stond als een huis, liet zich zonder problemen betasten en liep als een zonnetje door de ring. Een mooie 3e plaats en de kwalificatie Uitmuntend was het klinkende resultaat! Ellen had zelf ook 2 teefjes ingeschreven waaronder Lucan’s nestzusje Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz), geshowd door Ellen’s jongste dochter Veerle; ook dat is heel goed gegaan, Jazz behaalde eveneens een Uitmuntend en zat bij de laatste 5 geselecteerden in haar klasse. Al met al dus een dag om zeer tevreden op terug te kijken!

Lucan (Rocksett Texas Two Step) met Ellen
Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) met Veerle

 

 

 

4e verjaardag E-nest

4e verjaardag E-nest

Vandaag is het alweer 4 jaar geleden dat de vijf pupjes uit het E-nest werden geboren. Vanaf deze plek feliciteer ik Sky (Rocksett Eight World Wonder) en zijn zusjes Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold), Nugget (Rocksett Eighty Days Lite) en Teddy (Rocksett Eighties Party Game) van harte met hun verjaardag. Vanzelfsprekend wordt ook mijn eigen Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) extra verwend op deze bijzondere dag ;-).

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)
K-nest 7 jaar!

K-nest 7 jaar!

Vandaag wordt de 7e verjaardag gevierd van het K-nest. Van harte gefeliciteerd allemaal en een grote liefdespoot van mama Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) voor: Sam (Rocksett Kangaroo Island), Skip (Rocksett Keaton Beach), Mylo (Rocksett Kilton Island), Sky (Rocksett Kokomo Beach) en de dames Luna (Rocksett Kimmeridge Bay), Elynn (Rocksett Kilifi Beach), Jip (Rocksett Kavaja Beach), Yentle (Rocksett Kiona Bay), Layla (Rocksett Kawela Bay) en Noa (Rocksett Kosi Bay)! 

Layla (Rocksett Kawela Bay) 

Lucan’s eerstgeborene vliegt uit

Lucan’s eerstgeborene vliegt uit

De eerstgeboren pup van mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) is inmiddels alweer ruim 8 weken en gaat deze week naar haar nieuwe baasjes. Wat is dat hard gegaan, het lijkt nog maar zó kort geleden dat dit vrolijke meiske genaamd Lizzy (Arrowsflight Precious Princess) het levenslicht zag! Ik ben blij en trots op hoe dit pupje zich tot nu toe heeft ontwikkeld, het is een geinig hondje en daarbij ook nog eens een prachtige verschijning. Ik wens haar vanzelfsprekend een mooie, gezonde toekomst en dat ze maar een fantastisch maatje mag worden voor haar nieuwe eigenaren. Ook alle lof voor Ellen, de fokster van Lizzy, voor de goede start en voor alles wat ze met dit pupje heeft ondernomen om te zorgen dat ze zo vrij en blij de toekomst in mag gaan kwispelen! 

Lizzy (Arrowsflight Precious Princess)
Lizzy (Arrowsflight Precious Princess)

 

Lucan opnieuw vader!

Lucan opnieuw vader!

De lieve, mooie Liz (Arrowsflight Catch My Eye) is op 9 juli jl. moeder geworden van 9 kerngezonde puppekes: het zijn 4 reutjes en 5 teefjes. Al vrij snel na de dekking met mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) leken de eerste tekenen van de dracht merkbaar en de echo bevestigde dat gelukkig. Na een voorspoedige drachtperiode volgde een vlotte, makkelijke bevalling dus al met al is het hartstikke goed verlopen voor Liz! Nu kan ze lekker gaan genieten van haar prachtige kindjes, en wij genieten met haar mee 😉

Liz met haar heerlijke 9-tal 
Afscheid van Roman…

Afscheid van Roman…

Er heerst groot verdriet door het toch nog vrij plotselinge verlies van de mooie, unieke Roman (Rocksett Crunching The Snow). Het ging weliswaar al een poosje wat minder met hem, maar met wat aanpassingen deed ie het eigenlijk nog prima en was hij vrolijk en gelukkig. Echter, opeens stapelde zich de afgelopen dagen van alles op en had Roman het erg zwaar. Hij had pijn en was op, moe… Er was helaas geen andere optie meer dan hem te laten gaan en hem over te dragen aan de liefdevolle zorg van zijn mama Yacime*. Roman is rustig en vredig heengegaan op de leeftijd van precies 11,5 jaar. Run free sweetheart, we all love you forever and beyond. Till we meet again…?

Lucan voor het eerst papa!

Lucan voor het eerst papa!

Op 30 mei jl. is bij kennel ‘Arrowsflight’ de allereerste nakomeling van mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) geboren; een schattig teefje! Na 2 succesvolle, natuurlijke dekkingen waren het spannende weken tot aan de echo, maar gelukkig was de uitslag positief: mama Whisper (Arrowsflight Whispering Willow) was drachtig! Weliswaar maar van 1 pup, maar ja – je hebt nu eenmaal niet alles in de hand en ik vind dat je altijd dankbaar moet zijn voor wat de natuur je geeft! Er was dan ook veel vreugde toen het meiske na 67 dagen dracht gezond en wel ter wereld kwam. Uiteraard ben ik heel benieuwd hoe dit dametje zal opgroeien!

Lucan’s allereerste, pasgeboren nakomeling (Arrowsflight Precious Princess)

9e verjaardag S-nest

9e verjaardag S-nest

Vandaag is het feest want we vieren de 9e verjaardag van het S-nest. Een grote ‘hiep hiep hoera’ voor de mannekes Jack (Rocksett Sky Blue Fallout), Marley (Rocksett Saint Thomas Smile), Jivan (Rocksett Sparkling Hunt Punch), Storm (Rocksett Strong Badia Melonade), Bink (Rocksett Scotch Bird Flyer) & Troy (Rocksett Sharp Hill Sunrise) en de dametjes Yaci (Rocksett Smooth Pink Lemonade), Frits (Rocksett Spring Feeling Cocktail) & mijn eigen Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze). 

Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze)

Verjaardag T-nest

Verjaardag T-nest

Waar blijft de tijd, de honden uit het T-nest – waaronder mijn Dyonne (Rocksett Trip On Love) – zijn alweer 8 jaar geworden! Vanaf deze plek wens ik een superleuke verjaardag aan de kerels Mick (Rocksett Tap On Wood), Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks) & Pepper (Rocksett Tons Of Fun) en de dames Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold).

Dyonne (Rocksett Trip On Love)

 

C-nest 11 jaar!

C-nest 11 jaar!

Vandaag vieren we dat het 11 jaar geleden is dat het C(hristmas)-nest werd geboren, waaronder mijn eigen Venice  (Rocksett Calling Yoo Hoo) en haar broers Milan  (Rocksett City Side Walks) & Roman (Rocksett Crunching The Snow). Ondanks dat ze allemaal natuurlijk zichtbaar wat ouder aan het worden zijn, doen ze het eigenlijk nog hartstikke goed en dat geldt ook voor hun broesjes Dhiya (Rocksett Cheery Warm Glow), Jessie (Rocksett Corn For Popping), Candor (Rocksett Coming To Town) en Reason (Rocksett Clock Stricking Twelve). Helaas zijn van dit nest drie hondjes niet meer in ons midden, namelijk Yazoo (Rocksett Cheeks Are Rosy, † maart 2018), Diesel (Rocksett Catch My Eye, † juli 2020) en Indy (Rocksett Checking It Twice, † december 2020); vandaag denken wij extra aan deze lieverdjes…