Nieuws

10e verjaardag T-nest

10e verjaardag T-nest

De tijd vliegt, vandaag is het alweer 10 jaar geleden dat het het T-nest werd geboren! Ik ben dankbaar en blij dat alle honden het nog steeds ‘goed doen’ en allemaal heerlijk van hun hondenleventje aan het genieten zijn. Uiteraard wordt mijn eigen Dyonne (Rocksett Trip On Love) vandaag verwend met een cadeautje en de traditionele pannenkoekentaart, en ik ben ervan overtuigd dat haar broertjes en zusjes ook extra in de watten worden gelegd. Een dikke verjaardagsknuffel van mij voor Mick (Rocksett Touch Of Tan), Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks) & Pepper (Rocksett Tons Of Fun) en de dames Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold)!!!

Dyonne (Rocksett Trip On Love)

 

Venice en Jessie 13 jaar!

Venice en Jessie 13 jaar!

Normaal gesproken zou de titel van dit berichtje ‘C-nest 13 jaar!’ zijn geweest, maar spijtig genoeg zijn mijn Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) en haar zusje Jessie (Rocksett Corn For Popping) de enige twee uit dit bijzondere C(hristmas)-nest die deze verjaardag nog mogen vieren … Dit is een bitterzoete constatering, ik had het alle andere baasjes natuurlijk ook zo gegund! Helaas heeft dit niet zo mogen zijn… Milan (Rocksett City Side Walks) (die ik in mede-eigendom had met mijn zus) is tot groot verdriet nét vijf dagen voor zijn 13e verjaardag overleden. Gelukkig gaat het met Venice en Jessie ondanks hun hoge leeftijd hartstikke goed. Het spreekt voor zich dat ik hoop dat ze nog een hele poos bij mij/ons mogen blijven, want zowel de baasjes van Jessie als ikzelf kunnen deze twee lievelingen nog láng niet missen! 

Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo)
Afscheid van Milan…

Afscheid van Milan…

Een paar dagen voor zijn 13e verjaardag kwam gisteren helaas het onvermijdelijke afscheid van de sterke, levenslustige Milan (Rocksett City Side Walks). Hij tobde al een poos met zijn linkerachterpootje door artrose waardoor het lopen maar vooral ook het opstaan steeds moeilijker voor hem werd. Maar hij wilde nog zó graag en hij genoot enorm van zijn wandelingetjes die hij elke keer weer als een groot avontuur beleefde! Hij vond het moeilijk eraan toe te geven dat het af en toe eigenlijk helemaal niet meer ging, bovendien leed hij sinds 2 maanden aan dementie waardoor hij soms flink de weg kwijt was; hijgen, blaffen, rondlopen, niet kunnen slapen… Hij bleef ondanks alles weliswaar de levenslustige, gedreven lieverd die hij altijd is geweest maar het voelde echt niet goed hem al dit ongemak nog langer te laten ervaren en hem zijn hondse waardigheid te ontnemen. Milan is thuis rustig ingeslapen in het bijzijn van de andere honden in de troostende gedachte dat hij ‘daarboven’ vast en zeker zou worden opgewacht door zijn broer Roman* (Rocksett Crunching The Snow), zijn halfzus Skylar* (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze) en hun mama Yacime* (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice) op wie Milan als geen ander leek… Run free sweet boy, spread your wings and keep on flying in doggy heaven as you have always done here on earth with us. We all will love and miss you forever…?

Familie-succes!

Familie-succes!

Afgelopen zondag heeft één van de dochters van mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) een fantastisch debuut gemaakt in de Nederlandse showscene: Summer (Arrowsflight A Summer Breeze) van Ellen Hamacher won namelijk op de Najaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland allereerst de Jeugdklasse en daarna werd ze ook nog gekozen tot Beste Teef/BOS. Wat een prachtig resultaat voor dit pas 16 maanden oude meiske!

Summer (Arrowsflight A Summer Breeze) met Ellen
Verjaardag TT-nest

Verjaardag TT-nest

Vandaag is het de 3e verjaardag van het TT-nest! Dat betekent dus feest en verwennerijtjes voor Indy (Rocksett Tumble Top Waltz), Andie (Rocksett Triple Tap Beat), Junior (Rocksett Tangle Toy Junior), Dex (Rocksett Tango Taxi Dancer), Fons (Rocksett Tequila Twist Bar), hun zusje Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) en mijn eigen Lucan (Rocksett Texas Two Step)!!

Lucan (Rocksett Texas Two Step)
Lucan’s dochter Summer

Lucan’s dochter Summer

Van Ellen Hamacher ontving ik onderstaande foto van Summer (Arrowsflight A Summer Breeze), de 12 maanden oude dochter van mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step). In mijn optiek een schitterende jongedame met vooral ook een ontzettend leuk hoofdje waar ik ook zéker Lucan in herken! Maar niet alleen is Summer een leuke, fijne hond maar ze heeft onlangs ook alle voor de fokkerij verplichte gezondheidsonderzoeken gehad en ook die zijn voortreffelijk: Summer heeft HD A (Norgbergwaarde 40), ED 0-0 en haar ogen zijn voorlopig vrij. Uiteraard ben ik erg trots en blij, hier hoop je natuurlijk op als iemand aangeeft graag jouw reu te willen gebruiken en dat dit dan het resultaat mag zijn. Geweldig!

Summer (Arrowsflight A Summer Breeze) met Ellen
8e verjaardag K-nest

8e verjaardag K-nest

Vandaag zijn de honden uit het K-nest jarig, 8 jaar worden ze alweer! Gelukkig gedragen ze zich geen van allen als ‘senioren’, ze doen het allemaal nog hartstikke goed en zijn heerlijk fit en vrolijk. Ik wens ze allen een heerlijk verjaardag toe; de broers Sam (Rocksett Kangaroo Island), Skip (Rocksett Keaton Beach), Mylo (Rocksett Kilton Island), Sky (Rocksett Kokomo Beach) en hun zussen Luna (Rocksett Kimmeridge Bay), Elynn (Rocksett Kilifi Beach), Jip (Rocksett Kavaja Beach), Yentle (Rocksett Kaiona Bay), Layla (Rocksett Kawela Bay) en Noa (Rocksett Kosi Bay).

Yentle (Rocksett Kaiona Bay) op het strand op haar verjaardag

Lucan’s pupjes bezocht

Lucan’s pupjes bezocht

Afgelopen zondag ben ik samen met een vriend naar Limburg afgereisd om de nakomelingen van Tibisay (De Peat Farm Tibisay Talk Of The Town) en mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) te bekijken. Het was een mooie zomerdag dus de 8 pupjes (6 reutjes/2 teefjes) lagen lekker in de ruime buitenren. Wat een prachtige hondjes allemaal, en wat een heerlijk relaxte karaktertjes! Hier en daar kon ik in de toetjes papa Lucan’s invloed duidelijk herkennen maar één van de reutjes genaamd Bear (De Peat Farm Emerson Entertainer) was wel écht het evenbeeld van zijn vader als pup. Erg leuk om te zien! Ik hoop dat alle hondjes een fijne, mooie toekomst tegemoet gaan en dat hun nieuwe eigenaren er allemaal een fantastische tijd mee zullen beleven. Een dikke pluim ook voor de fokkers Jack & Els van der Wielen voor hun kundige en liefdevolle zorg voor dit heerlijke 8-tal! 

Bear (De Peat Farm Emerson Entertainer)
Lucan weer papa!

Lucan weer papa!

Op 20 mei jl. is mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step) opnieuw vader geworden, dit keer van 6 reutjes en 2 teefjes. Net als de fokkers van dit nest ben ook ik erg trots op Tibisay (De Peat Farm Tibisay Talk Of The Town); ze heeft het niet gemakkelijk gehad maar is desondanks een perfecte moeder! Hartstikke fijn natuurlijk, en laten we hopen dat het allemaal zo goed blijft gaan maar dat komt vast in orde; Tibisay heeft al 2 nesten bewezen heel goed voor haar pupjes te kunnen zorgen! 

Tibisay en haar 8 kerngezonde pups