Nieuws

11e verjaardag T-nest

11e verjaardag T-nest

Een ontzettend moeilijke en confronterende dag omdat mijn eigen Dyonne (Rocksett Trip On Love) deze verjaardag tot mijn grote verdriet niet heeft mogen halen… Ik heb haar ruim een maand geleden moeten laten gaan omdat ze snelgroeiende tumoren had en ik haar pertinent niet wilde laten aftakelen tot een niveau dat niet meer hondwaardig zou zijn. Maar ze wordt nog alle dagen enorm gemist en op zo’n dag als vandaag, waarop al haar broertjes en zusjes hun 11e verjaardag vieren, komt dat nog eens extra hard aan. Neemt natuurlijk tegelijkertijd niet weg dat ik dankbaar ben dat de rest van het T-nest nog in blakende gezondheid verkeert en ik er van overtuigd ben dat het voor allemaal een fijne verjaardag gaat worden. Happy birthday dus voor Mick (Rocksett Touch Of Tan), Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks), Pepper (Rocksett Tons Of Fun), Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold)!

Sepp (Rocksett Teach Me Tricks)
Showdebut Rhylee

Showdebut Rhylee

Ondanks dat ik haar met haar amper 3 maanden nog wel erg jong vond besloot ik toch om Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) in te schrijven voor de Nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland op 7 januari jl.; het zou immers een mooie eerste kennismaking zijn met het showgebeuren maar het was ook ideaal voor de socialisatie. In de weken voorafgaand aan de show hebben we samen regelmatig het staan en lopen geoefend en dat deed Rhylee voor haar leeftijd best al netjes – het staan ging zeker nog niet perfect maar ze vond het in ieder geval erg leuk en kwispelde haar staartje er bijna af. Echter, tot mijn grote verdriet en verbijstering werd Rhylee 3 dagen voor de show aangevallen, geschud en gebeten door een Labrador-achtige erfhond, op een paar meter van ons huis… Niet alleen had Rhylee een gat aan de rechterzijkant van haar rug maar ze was vooral enorm geschrokken; de hond heeft haar van achteren gegrepen, hij was er opeens dus wij beiden konden het niet aan zien komen. Rhylee was na die aanval compleet van slag, erg argwanend en extreem op haar hoede. Ik wist dus niet of ik er verstandig aan deed haar mee te nemen naar de show maar omdat het me ondanks alles juist goed voor haar zelfvertrouwen leek besloot ik toch te gaan. En het resultaat mocht er méér dan zijn, Rhylee werd 2e van de 9 ingeschreven pupjes in de Babyklas! Dit had ik absoluut niet verwacht, temeer daar ze aan het begin van de dag helemaal niet op haar gemak was en ik nog twijfelde of ik de ring wel zou ingaan met haar. Maar gaandeweg kwam ze steeds meer los en tijdens de keuringen deed ze het uiteindelijk hartstikke goed, op het laatst stond ze zelfs alweer een beetje te kwispelen. En het keurverslag was ook enorm positief, de keurmeester vond haar ‘full of quality’ ;-). Ik was erg ontroerd door dit geweldige resultaat maar vooral bijzonder trots op mijn dappere, kleine meiske! Overigens waren er ook nog twee zusjes van Rhylee ingeschreven voor deze show namelijk Noa (Rocksett Suite Madame Blue, eigenaren Bart & Maaike Bunschoten) en Magic (Rocksett Super Freaky Girl, eigenaar Pamela Bunschoten); ook zij deden het fantastisch met allebei een mooie ‘Veelbelovend’ en eveneens een prachtig keurverslag!

Showdebuut voor Rhylee (Rocksett Swing Out Sister)
Venice 14 jaar!

Venice 14 jaar!

Wat ben ik verheugd en trots dat mijn Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) maar ook haar zusje Jessie (Rocksett Corn For Popping, eigenaren Cees en Marianne) vandaag hun maar liefst 14e verjaardag mogen vieren! En ze doen het allebei voor hun leeftijd nog hartstikke goed; een paar ouderdomskwaaltjes zoals gehoorverlies en artrose, maar dat is dan ook alles! Ze maken beiden nog lange wandelingen en genieten volop van hun ‘ouwe dag’, het is echt een geweldig geschenk dat ze deze hoge leeftijd op deze fijne manier mogen beleven. Zowel de baasjes van Jessie als ikzelf genieten dan ook met volle teugen van deze twee lieverds en we zijn dankbaar voor elke nieuwe dag die we met hen door kunnen brengen! 

Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo)
Welkom Rhylee!

Welkom Rhylee!

Het heuglijke feit dat Rhylee (Rocksett Swing Out Sister) de gelederen mag komen versterken is overschaduwd door het toch vrij onverwachte verlies van mijn lieve Dyonne (Rocksett Trip On Love); het samenvallen van deze twee gebeurtenissen heeft voor een behoorlijke tweestrijd in mijn hoofd gezorgd… Maar ondanks de enorme rouw die ik ervaar lukt het me gelukkig ook wel om blij te zijn met deze heerlijke nieuwe pup uit het op 5 oktober jl. geboren S(ongs)-nest waar ze teefje ‘lime’ was. Ik hoop op een fijne, vreugdevolle en gezonde toekomst voor en met dit dottige meiske!

Rhylee (Rocksett Swing Out Sister)
Afscheid van Dyonne…

Afscheid van Dyonne…

Tot mijn ontstellend grote verdriet heb ik op 4 december 2023 afscheid moeten nemen van mijn lieve Dyonne (Rocksett Trip On Love)… Afgelopen maart ontdekte ik een bult op haar linkerdij en dat bleek een mastceltumor te zijn. Deze is succesvol verwijderd en voor een paar maanden leek het erop dat ze net als haar mams Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) een hoge leeftijd zou kunnen bereiken. Maar helaas verscheen er rond de zomer een nieuwe bult op dezelfde poot, dit keer in het weefsel boven haar hak. Dit bultje bleef klein dus daar putte ik veel moed uit, bovendien hoopte ik dat de ondersteunende supplementen die ze kreeg alles een beetje zou remmen. Maar begin oktober voelde ik tot mijn schrik dat haar melklijsten vol met tumoren zaten; op dat moment niet zo enorm groot en Dyonne heeft dan ook bijna 2 maanden nadien nog heerlijk kunnen doen waar ze zo van hield; rennen langs het water, door de weilanden of in het bos. Echter, begin december bleek er opeens geen houden meer aan, zo hard groeiden de tumoren… en ik wilde pertinent niet dat ze helemaal zou aftakelen tot het punt dat ze niet meer zou kunnen functioneren. Nu heeft ze een paar uur voor haar dood nog een wandelingetje langs de Maas gemaakt samen met haar mama Venice en kon ze daar nog van genieten. Met een bloedend hart heb ik Dyonne thuis, met haar kopje op mijn schoot en in het gezelschap van de rest van de roedel, haar vleugels gegeven. Wat deed me dit enorm veel pijn want voor mijn gevoel was ze nog lang niet klaar met rennen en genieten, maar helaas konden wij beiden niet winnen van de gemene sluipmoordenaar die bezit had genomen van haar prachtige lijfje. Rust nu maar zacht mijn aller, állerliefste Donsje… Je hebt je stamboomnaam méér dan eer aan gedaan, wat zal het voor eeuwig koud zijn zonder jouw mooie, warme liefde ? .

TT-nest 4 jaar

TT-nest 4 jaar

De 6 broertjes en hun enige zusje uit het TT-nest zijn vandaag 4 jaar geworden! Een feestdag dus voor de nog heerlijke jonge blommen Indy (Rocksett Tumble Top Waltz), Andie (Rocksett Triple Tap Beat), Junior (Rocksett Tangle Toy Junior), Dex (Rocksett Tango Taxi Dancer), Fons (Rocksett Tequila Twist Bar), meiske Jazz (Rocksett Tickle Toe Jazz) en natuurlijk niet te vergeten mijn eigen Lucan (Rocksett Texas Two Step)!!

Lucan (Rocksett Texas Two Step)
E-nest jarig!

E-nest jarig!

Vandaag viert het E-nest zijn 6e verjaardag! Hieperdepiephoera voor de enige ‘man’ in dit nest, Sky (Rocksett Eight World Wonder) evenals voor zijn zusjes Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold), Nugget (Rocksett Eighty Days Lite), Teddy (Rocksett Eighties Party Game) en mijn eigen Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle). Deze dag wordt vast éxtra leuk voor dit vijftal!!

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)
9e verjaardag K-nest

9e verjaardag K-nest

Het lijkt bijna ‘gisteren’ dat het K-nest werd geboren, maar het is toch echt alweer 9 jaar geleden. Het gaat allemaal zo snel, de jaren vliegen voorbij! Gelukkig hebben de honden dit zelf niet in de gaten en genieten ze allemaal nog elke dag van hun leventje en hun baasjes genieten met ze mee! Een dikke felicitatie voor de broers Sam (Rocksett Kangaroo Island), Skip (Rocksett Keaton Beach), Mylo (Rocksett Kilton Island), Sky (Rocksett Kokomo Beach) en hun zussen Luna (Rocksett Kimmeridge Bay), Elynn (Rocksett Kilifi Beach), Jip (Rocksett Kavaja Beach), Yentle (Rocksett Kaiona Bay), Layla (Rocksett Kawela Bay) en Noa (Rocksett Kosi Bay).

Een prachtig verjaardagskiekje van Sky (Rocksett Kokomo Beach) 

Lucan weer vader!

Lucan weer vader!

Afgelopen donderdagavond (6 april) bereikte mij het heerlijke nieuws dat Claire (De Peat Farm Cindy On Mind) eerder die dag was bevallen van haar eerste nestje: 6 reutjes en 3 teefjes. Een prachtig resultaat van de mooie, gemakkelijke dekking die zij op 5 februari jl. had met mijn Lucan (Rocksett Texas Two Step). Uiteraard ga ik de pupjes op de voet volgen en ik ben erg benieuwd hoe ze gaan opgroeien! 

Claire met haar pasgeboren baby’s 
O-nest 1 jaar!

O-nest 1 jaar!

Het is moeilijk voor te stellen dat het alweer een jaar geleden is dat mijn Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) het leven schonk aan drie prachtige reutjes, maar het is toch echt zo; vandaag vieren Teun (Rocksett Opal Hurricane), Denver (Rocksett Owen Cyclone) en Sjon (Rocksett Omar Typhoon) uit het O-nest hun 1e verjaardag! Van de baasjes hoor ik regelmatig dat het alledrie heel lieve, fijne mannekes zijn met af en toe natuurlijk ook een stukje ondeugd maar dat hoort er allemaal bij, bovendien zijn ze nog jong. Wijsheid komt (misschien) met de jaren ;-). 

Teun (Rocksett Opal Hurricane)