Achtergrond

Achtergrond

Al gauw na de komst in 1990 van Chico (Gregarious’ Admiral Marigold), mijn eerste Golden Retriever, raakte ik verknocht aan het ras en wat was ik gelukkig toen ik twee jaar later Chico’s jongere halfbroer Yanic (Gregarious’ Brandnew Adventure) kon verwelkomen! Mijn passie voor en interesse in het ras groeide met de dag en zo ontstond de wens zelf te gaan fokken. Na een lange en grondige zoektocht importeerde ik in 1995 vanuit Zweden mijn eerste teefje, de toen 9 weken oude Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina).

In 1996 werd mijn kennelnaam ‘Rocksett’ geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied; de betekenis van deze naam is vrij vertaald “opgericht in Amersfoort door Petra” (mijn eerste nestje is geboren toen ik nog in Amersfoort woonde). Toelichting: ‘Rock’ = Petra (afgeleid van Petrus wat ‘rots’ – symbool van vastheid & betrouwbaarheid – betekent), ‘to set’ = situeren/vestigen en een ‘sett’ = een kei (Amersfoort wordt ook wel de Keistad genoemd). 

Het eerste ‘Rocksett’-nest werd in 1998 geboren met Chanel als trotse, zorgzame (stam-)moeder. Mijn tweede teefje kwam vervolgens eind 2006 uit Frankrijk, dit was Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice); haar invloed op mijn fokkerij is van onvoorstelbaar grote waarde en de stempel die zij heeft gedrukt is tot op de dag van vandaag merk- en zichtbaar!  


Ik heb ook veel te danken aan de fokkers van wie ik zelf mijn eerste honden mocht krijgen. Zonder hun hulp was ik niet gekomen waar ik nu ben en het is fijn te weten dat zij altijd hun onuitputtelijke kennis en inzichten met mij willen delen! Deze fokkers zijn Bart & Maaike Bunschoten (kennel ‘Gregarious’ (geen website), Henric Fryckstrand (kennel ‘Dewmist’ in Zweden) en Marie-Alpais del Moral-Lamy (kennel ‘Cheek to Cheek’ in Frankrijk). Daarnaast voel ik me zeer bevoorrecht dat ik mijn leven tot nu toe heb mogen delen met uitsluitend fantástische honden! Verdrietig genoeg heb ik door de jaren heen al van een flink aantal afscheid moeten nemen, maar vergeten zal ik ze sowieso allemaal nooit… Ik heb zowel met hen als met mijn huidige honden zo ontelbaar veel leuke dingen meegemaakt: op show-, jacht- en fokgebied maar ook gewoon in het dagelijks leven. Golden Retrievers zijn trouw en aanhankelijk, lief en gemoedelijk, prachtig om te zien en ook hun kwaliteiten als apporterende jachthond kan ik bijzonder waarderen. Ik kan me een leven zonder dit fijne ras dan ook absoluut niet voorstellen!

1995: Chico (Gregarious’ Admiral Marigold), Yanic (Gregarious’ Brandnew Adventure) en puppy Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina)