Afscheid van Dyonne…

Afscheid van Dyonne…

Tot mijn ontstellend grote verdriet heb ik op 4 december 2023 afscheid moeten nemen van mijn lieve Dyonne (Rocksett Trip On Love)… Afgelopen maart ontdekte ik een bult op haar linkerdij en dat bleek een mastceltumor te zijn. Deze is succesvol verwijderd en voor een paar maanden leek het erop dat ze net als haar mams Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) een hoge leeftijd zou kunnen bereiken. Maar helaas verscheen er rond de zomer een nieuwe bult op dezelfde poot, dit keer in het weefsel boven haar hak. Dit bultje bleef klein dus daar putte ik veel moed uit, bovendien hoopte ik dat de ondersteunende supplementen die ze kreeg alles een beetje zou remmen. Maar begin oktober voelde ik tot mijn schrik dat haar melklijsten vol met tumoren zaten; op dat moment niet zo enorm groot en Dyonne heeft dan ook bijna 2 maanden nadien nog heerlijk kunnen doen waar ze zo van hield; rennen langs het water, door de weilanden of in het bos. Echter, begin december bleek er opeens geen houden meer aan, zo hard groeiden de tumoren… en ik wilde pertinent niet dat ze helemaal zou aftakelen tot het punt dat ze niet meer zou kunnen functioneren. Nu heeft ze een paar uur voor haar dood nog een wandelingetje langs de Maas gemaakt samen met haar mama Venice en kon ze daar nog van genieten. Met een bloedend hart heb ik Dyonne thuis, met haar kopje op mijn schoot en in het gezelschap van de rest van de roedel, haar vleugels gegeven. Wat deed me dit enorm veel pijn want voor mijn gevoel was ze nog lang niet klaar met rennen en genieten, maar helaas konden wij beiden niet winnen van de gemene sluipmoordenaar die bezit had genomen van haar prachtige lijfje. Rust nu maar zacht mijn aller, állerliefste Donsje… Je hebt je stamboomnaam méér dan eer aan gedaan, wat zal het voor eeuwig koud zijn zonder jouw mooie, warme liefde ? .

Reacties zijn gesloten.