S(ongs)-nest: week 5-6

S(ongs)-nest: week 5-6

12 november 2023 (36e, 37e en 38e dag) 
Afgelopen zaterdag was het eindelijk een hele poos droog buiten dus kon ik de ren voor de pups opbouwen. Best een hele klus maar omdat geen enkel nest uitgezonderd altijd enorm geniet van het buiten zijn is het mij een genoegen deze speeltuin voor ze neer te zetten. En gelukkig was de temperatuur inderdaad vandaag goed genoeg om de pups hun ‘tuindebuut’ te geven en omdat het samenviel met de tweede Puppybijeenkomst konden de toekomstige pupeigenaren dit allemaal mee beleven. Volgens mij hebben we er met z’n allen – honden én mensen – enorm veel plezier aan beleefd want wát een heerlijk gezicht om dat kleine spul zo buiten bezig te zien! En ik vond dat ze het erg knap deden voor de eerste keer, want reken maar dat er veel op zulke jonge hondjes afkomt op zo’n moment. Allemaal nieuwe geuren, onbekende geluiden, een vreemde ondergrond onder de pootjes en dan ook nog een heleboel mensen eromheen! Uiteraard moesten ze even wennen (en dat mag ook!) maar al gauw vonden ze het alle 12 erg leuk en hebben ze een geweldige eerste ervaring achter de rug. Mama Kaidyn bood ook weer alle steun en ik ben elke keer weer verbaasd over het feit dat zij feilloos aanvoelt hoe en wanneer haar kindjes haar nodig hebben, ik hoef haar nergens in te sturen. Ik heb altijd goede, lieve, zorgzame mama’s maar Kaidyn blinkt wel écht uit in moederlijke kwaliteiten, ik ben geweldig trots op haar!

Foto’s 36e, 37e en 38e dag

14 november 2023 (39e en 40e dag) 
Regen, regen, regen… Ik word er zo langzamerhand een beetje iebelig van. Ik heb wel vaker een nestje in het najaar gehad maar dan waren er altijd meer dan genoeg momenten dat de pups vanaf de 4e week bijna dagelijks een poosje naar buiten konden. Maar dit nest is nu 5,5 week en is zeggen en schrijven één keer in de tuin geweest! Ik baal daar enorm van, ik vind het fijn als mijn pups dagelijks hun energie kwijt kunnen in de buitenlucht en gewoon lekker even een ‘frisse neus’ kunnen halen. Als ik ooit ga verhuizen regel ik een overkapte buitenren ;-). Gelukkig hadden ze vandaag wel wat afleiding want de chipster van de Raad van Beheer (overkoepelende organisatie die o.a. de stambomen uitgeeft) is geweest. Nu zijn de stamboomnamen aan de individuele hondjes toegekend en er is een chip – ter grootte van een rijstkorrel – met een unieke identificatiecode ingebracht; de naald waarmee ze dat doen is best een groot ding maar ik heb eigenlijk nog nooit gemerkt dat het de pups pijn doet. Ook in dit nest heeft er niet één een kick gegeven! Er is tegelijkertijd in het kader van de DNA-afstammingscontrole van elke pup wat wangslijm met een wattenstaaf weggenomen, daarmee checken ze of Jay wel echt hun vader is en Kaidyn wel echt hun moeder (ik denk persoonlijk dat dit inderdaad het geval zal zijn, haha). Helaas kan ik van het chippen zelf nooit foto’s maken want ik moet de pups altijd even vasthouden. Gelukkig zijn er gedurende de dag genoeg andere momenten die ik wél op de kiek kan zetten en die staan hieronder in de galerij! 

Foto’s 39e en 40e dag

16 november 2023 (41e en 42e dag) 
Op de leeftijd van 6 weken ben je echt baby-af en krijg je een Grote Mensen-… euh, Grote Honden-verblijf! De pups zijn inmiddels verhuisd naar de ruimte die direct grenst aan het deel van de tuin waar de buitenren staat. En wat zijn ze blij met hun nieuwe ‘woning’! Toen ze er net in zaten gingen ze compleet uit hun puppedakje, ik denk dat ze ruim een uur rond hebben gesjeesd. Ze waren er ook aan toe, ze raakten totaal uitgekeken op die andere plek dus dit is veel beter! Ik heb er wel een bitterzoet gevoel bij omdat het meteen ook de laatste fase is. Nog maar iets meer dan twee weekjes en dan zijn ze niet meer allemaal ‘van mij’ :-(. Ik hoef gelukkig niet te constateren dat de weken zijn omgevlogen: het voelt lang en het voelt goed! Ondanks dat ze met veel (!) zijn is het eigenlijk een heel gemakkelijk nestje tot nu toe. Ik had serieus verwacht dat ik gek zou worden met 12 pups maar dat is niet gebeurd, misschien komt dat nog LOL.  Overigens hebben de weergoden mijn gebeden verhoord, het was zowel gisteren als vandaag aan het eind van de ochtend zowaar een hele poos droog dus konden de pups eindelijk weer naar buiten. Vonden ze het gisteren nog een beetje onwennig en waren ze af en toe wat pieperig, vandaag was dat helemaal over; het was van start tot finish één groot feest! 

Foto’s 41e en 42e dag

> klik hier voor foto’s van week 6-7