S(ongs)-nest: week 4-5

S(ongs)-nest: week 4-5

7 november 2023 (29e, 30e, 31e, 32e en 33e dag) 
We hebben een paar drukke dagen achter de rug, de pups vragen meer tijd en aandacht van mij inmiddels – maar die geef ik ze uiteraard met liefde :-). Op zondag had ik de hele dag aanloop van mijn familie; mijn ouders, mijn zus, haar (tweeling-)zoons en diens partners – heel gezellig! De pups zijn veel in handen geweest en hebben weer de nodige indrukken opgedaan door de ontmoeting met vreemde mensen/geuren. Het is altijd goed aan ze te merken als iets nog onbekend is, dan piepen ze een beetje en moeten ze écht even wennen. Daarom denk ik dat het belangrijk is om er in het nest al voor te zorgen dat hun basis breed genoeg is om straks De Grote Wereld in te gaan. En met allerlei verschillende mensen geconfronteerd worden is daar natuurlijk pas een eerste aanzet toe, de komende periode gaat wat dat betreft het ‘echte werk’ beginnen als ze naar buiten gaan etc. Ik hoop dus dat ik ze gauw eens in de ren in de tuin zal kunnen doen maar het is steeds petweer met regen, kou en veel te veel wind voor zulke kleine hondjes! Gelukkig is van het weekend hun binnenren iets ruimer gemaakt, dat geeft altijd wel weer veel afleiding voor de pups. En natuurlijk zijn er ook andere speeltjes enzo gekomen, dus vervelen doen ze zich zeker nog niet! Maar stiekum hoop ik dat ik ze ergens deze week toch wel een keer in de tuin kan doen, we gaan het zien… Ik sluit weer af met een (grote) serie foto’s!

Foto’s 29e, 30e, 31e, 32e en 33e dag

9 november 2023 (34e en 35e dag) 
Alweer 5 weken oud, het gaat nu toch wel hard; een vreemd – en enigszins pijnlijk – idee dat ik ze over 3 weken los zal moeten laten. Maar zover is het gelukkig nog niet ;-), ik mag voorlopig nog een poos van ze genieten. En dat doe ik met volle teugen, want ondanks dat ik best een beetje opzag tegen het verzorgen van zóveel pups valt het me tot nu toe 100% mee. Maar het is ook eigenlijk best een heel zoet, rustig nestje. Af en toe hebben ze hun dolle momenten en dan maken ze aardig wat kabaal, maar over het geheel genomen zijn ze snel tevreden en is een halfuurtje dollen (met elkaar en/of met mij) al genoeg om ze weer rustig te doen slapen. Uit ervaring weet ik dat het de laatste periode wel een uitdaging wordt om ze zo tevreden te hóuden, maar we zullen zien hoe vaak ik een trukendoos open zal moeten doen. Het scheelt natuurlijk dat ze met zoveel zijn, er is altijd wel een broertje of een zusje om mee te stoeien. En steeds ander/nieuw speelgoed helpt ook! Op de foto’s is dat allemaal goed te zien :-).

Foto’s 34e en 35e dag

> klik hier voor foto’s van week 5-6