S(ongs)-nest: week 1-2

S(ongs)-nest: week 1-2

14 oktober 2023 (8e en 9e dag)
Stamboomnamen verzinnen… ik maak het mezelf nooit gemakkelijk door erg kritisch te zijn en de lat flink hoog te leggen! Ik wil LEUKE namen die goed bij elkaar passen, die een eenheid vormen, die lekker in het gehoor liggen, die er mooi uitzien in geschreven vorm en dan moeten ze ook allemaal nog dezelfde ‘vibe’ hebben. Dusss, geen eenvoudige opgave! Bij elk nest gaat het op nagenoeg dezelfde manier; maanden van tevoren heb ik lijsten vol met namen en thema’s, ideeën en invalshoeken. En als ik denk dat ik het gevonden heb verander ik tóch weer omdat ik niet genoeg leuke namen bij elkaar gevonden kan krijgen. Een ramp, althans – dat maak ik er van ;-). Maar goed, het is bij ieder nest – volgens mij – nog gelukt om toch weer een gezellig rijtje samen te stellen en zo ook voor dit S(ongs)-nest. De stamboomnaam van papa Jay (Sequins Sung) inspireerde mij om sowieso iets met ‘zingen’ te kiezen (‘sung’ is immers het voltooid deelwoord van ‘sing’) en zo ben ik uiteindelijk uitgekomen op namen van liedjes en bands/groepen. Het viel uiteraard niet mee om er maar liefst 12 bij elkaar gezocht te krijgen maar ik ben al met al best tevreden. Ze zijn trouwens inmiddels ingediend bij de Raad van Beheer (de instantie die de stambomen uitgeeft) dus ik kan niet meer terug al zou ik het willen, haha. Voor de reutjes heb ik gekozen voor: Rocksett Sweet Talking Guy, Rocksett Savage Good Boy, Rocksett Strapping Young Lad, Rocksett School Boy Crush en Rocksett Sharp Dressed Man. De teefjes gaan heten: Rocksett Solar Power Girl, Rocksett Sister Golden Hair, Rocksett Suite Madame Blue, Rocksett Swing Out Sister, Rocksett Sugar Baby Love, Rocksett Sooth Lady Wine en Rocksett Super Freaky Girl. Ik heb de namen nog niet toegekend aan de individuele pups, dat gebeurt pas als de chipper komt (meestal rond de leeftijd van 5 weken); dan krijgen ze officeel de namen toegekend die dan gekoppeld worden aan een chipnummer en een NHSB-nummer (Nederlands Honden Stamboek). Tot die tijd heb ik dus nog de gelegenheid om te kijken welke naam ik het best bij welke pup vind passen. De roepnamen van de pups verzin ik overigens niet, dat mogen de toekomstige baasjes zelf doen en dat is ook veel leuker! Ik sluit deze post af met uiteraard weer een hele reeks kiekjes van het prachtige stel. 

Foto’s 8e en 9e dag

17 oktober 2023 (10e, 11e en 12e dag)
Een bijzondere datum vandaag, het is 17 jaar geleden dat de overgrootoma van de pups (dus de oma van Kaidyn) werd geboren; mijn onnavolgbare Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice) aan wie ik zó veel te danken heb! Ik importeerde haar in 2006 uit Frankrijk en alle huidige ‘Rocksett’jes stammen van haar af en dat is in vele opzichten duidelijk merkbaar. Yacime (spreek uit: “Jakiem”) heeft een enorme stempel gedrukt op mijn fokkerij en uitsluitend in positieve zin, ik zie voortdurend haar prachtige invloed terug in haar kinderen en (achter)kleinkinderen. Zij overleed in 2019 en ik mis haar nog steeds dus het is een fijn idee dat ze toch een beetje voortleeft in deze 12 pups uit het S(ongs)-nest. Kaidyn lijkt qua karakter trouwens veel op haar oma, Yacime had ook dat overenthousiasme en die enorme liefde voor vooral mensen! Of dat zal zijn overgegaan op deze pups is in deze fase nauwelijks te zeggen; vooralsnog slapen en drinken ze voornamelijk, alhoewel ze steeds dichter bij het moment komen dat ze meer gaan ondernemen. De afgelopen dagen is het best hard gegaan met de ontwikkeling want de oogjes zijn inmiddels open en ze kunnen ook al behoorlijk goed lopen. Helemaal zodra Kaidyn in de buurt is, dan zetten ze het op een ‘rennen’ met z’n allen! Ik geniet nog maar even van de rust want over een paar daagjes gaan de oortjes open en dan zullen ze me waarschijnlijk dagelijks trakteren op een ‘concert’ en worden ze langzaamaan steeds een beetje luidruchtiger en ondeugender :-).

Foto’s 10e, 11e en 12e dag

19 oktober 2023 (13e en 14e dag)
Alles gaat nog steeds naar wens; de pupjes groeien goed, voelen lekker stevig en warm aan, en ze klagen nooit. Mama zorgt gewoonweg fantastisch voor ze! Kaidyn krijgt dan ook wel bizar veel eten op een dag, je snapt niet waar ze het laat!!! Maar elke maaltijd eet ze met graagte en smaak dus ze heeft het wel nodig. En ik hoef de pups (nog?) niet bij te voeren, de melk is blijkbaar voedzaam, energierijk en ruim voldoende. Dat is natuurlijk heel erg fijn; er zijn best heel goede melkvervangende preparaten op de markt maar ik heb uiteraard het liefst dat ze voorlopig nog een poosje ‘Tepelsientje’ blijven drinken :-). Verder is er eigenlijk weinig te melden dus ik houd het vandaag kort en eindig zoals altijd met een leuke serie foto’s  waaronder dit keer een portretje van elke pup; ze zijn niet allemaal even goed gelukt maar het is desalniettemin enig om die schattige hoofdjes te zien nu ze de oogjes open hebben. 

Foto’s 13e en 14e dag

> klik hier voor foto’s van week 2-3