O-nest: week 2-3

O-nest: week 2-3

23 april 2022 (15e en 16e dag)
Het verschil tussen pasgeboren pupjes en hoe ze nu zijn is eigenlijk nauwelijks te bevatten: nog maar twee weekjes geleden konden ze enkel slapen, drinken en kruipen… kleine blonde molletjes waren het, doof en blind. En nu liggen er zomaar drie mini-Golden Retrievertjes in de werpkist die al kunnen zien, een beetje beginnen te horen, al heel behoorlijk kunnen lopen, steeds wat meer gaan spelen én… kunnen zingen, en dat laatste is zo verschrikkelijk komisch!! Een paar keer per dag zetten ze met z’n drieën een keel op van heb ik jou daar :-). Dan begint er één met piepen en joelen, en voor je het weet hoor je een heus puppenkoor aan het werk. En in dit geval – heb ik nooit eerder meegemaakt – zingt mama ook vrolijk een deuntje mee, hahaha! Het is echt té grappig als ze dit doen, het lijken wel een stelletje wolven zoals ze dan tekeer gaan. Dat zijn toch wel de leuke kanten van deze leeftijd, ze doen/kunnen gewoon wat meer. Vandaag had ik bijvoorbeeld zelf ook nog een fijne interactie met reutje ‘mint’, die probeerde met mij te spelen, genoot van de aaitjes die ik hem gaf en die duidelijk zijn aandacht helemaal bij mij had. Kortom, de fase dat ze steeds meer van hun eigen persoonlijkheid gaan laten zien is begonnen, ik verheug me erg op de aankomende ontwikkelingen!

Foto’s 15e en 16e dag

25 april 2022 (17e en 18e dag)
De pups maken steeds meer vorderingen, per dag zie je dat met kleine stapjes (letterlijk!) hun belevingswereld telkens wat groter begint te worden. Het is een waar genot om dat van dichtbij mee te kunnen maken! Je gaat ook wat meer verschil zien tussen de drie hondjes; op dit moment is reutje ‘mint’ echt het boefje van het stel. Hij is een kleine clown en is degene die in deze fase het meeste initieert. De andere twee zijn/lijken nu nog wat rustiger maar dat zegt allemaal niks, heeft de ervaring geleerd. Sommige pupjes die in het nest de grootste donderstenen waren, bleken eenmaal thuis bij hun nieuwe baasjes de meest gehoorzame honden te zijn! Op de leeftijd die ze nu hebben zijn ze  gewoon nog enorm in ontwikkeling, de één is daar nu eenmaal wat sneller in dan de ander. Maar ik ben tevreden met hoe ze het doen tot dusver met zijn drietjes, ze groeien super goed en zien er fantastisch uit. Ze klagen nooit, liggen gewoon voldaan te slapen of spelen voorzichtig wat met elkaar. Het is een heel makkelijk en tevreden nestje! Allemaal grotendeels dankzij mama Kaidyn natuurlijk, met wie het ook voortreffelijk gaat. Ze gunt het zichzelf inmiddels om echt wel wat langer uit de werpkist te zijn en dat maakt meteen dat de wandelingen ook wat uitgebreider kunnen; dit is fijn voor haar, lekker tijd voor zichzelf en even los zijn van de zorg voor haar pupjes. Op die manier blijft het voor haar ook écht leuk om moeder te zijn en ik zie dan ook dat ze er nog steeds met volle teugen van geniet!

Foto’s 17e en 18e dag

28 april 2022 (19e, 20e en 21e dag)
Er is niet veel nieuws te melden dus houd ik het dit keer even bij voornamelijk foto’s. Alles gaat hier nog steeds prima, mama Kaidyn en haar pups hebben het geweldig naar hun zin; er wordt alle dagen heerlijk gespeeld, geblaft :-), gegeten en geslapen. Alweer 3 weekjes oud zijn ze en hun ontdekkingsreisje neemt steeds grotere vormen aan, ik zal aankomend weekend de uitloopren aan de werpkist bevestigen zodat de pups iets meer ruimte hebben. Ook ga ik een paar kleine speeltjes introduceren want ik zie dat ze er aan toe zijn om iets op te pakken en er mee rond te sjouwen. Wordt z.s.m. vervolgd!

Foto’s 19e, 20e en 21e dag

> klik hier voor foto’s van week 3-4