E-nest: week 5-6

E-nest: week 5-6

28 september 2017 (35e, 36e, 37e en 38e dag)
Vijfeneenhalve week zijn de pups alweer en ze doen het onverminderd fantastisch! Buiten heel af en toe nog wat melk van mama zitten ze nu volledig op versvlees en dat bevalt hen – en mij – echt heel erg goed. De pups eten het met veel smaak, ze hebben mooie dikke vachtjes en ze zijn allemaal levendig en blij. Op dit moment zitten ze middenin de tweede propolis-kuur, als die voorbij is ga ik hun ontlasting opsturen voor de wormenkuur. Ook qua beweging hebben de pups geen klagen, het was zúlk lekker weer de afgelopen dagen dat ze veel buiten konden zijn. Behalve het rennetje aan de achterzijde van het huis is er nu ook aan de voorkant een speelstukje gecreëerd, in het grind; ten eerste komt daar de zon wat meer en ten tweede worden de pups niet zo nat als het een keer geregend heeft. Bovendien is het natuurlijk alleen maar een bonus voor ze om er nóg een speelplek bij te hebben! En alsof dat nog niet genoeg was, hebben ze ook nog twee speelmaatjes extra: Venice en Dyonne! De belangstelling die ze beiden toonden toen de pupjes nog jonger waren zet zich dus gewoon door, ze vinden het allebei geweldig om met de pups te spelen. Foto’s hiervan staan in de galerij en daarin o.a. ook nog een paar prachtige close-upjes van de kleintjes!

Foto’s 35e, 36e, 37e en 38e dag

1 oktober 2017 (39e, 40e en 41e dag)
Afgelopen vrijdag hebben we bezoek gehad van een medewerkster van de Raad van Beheer (overkoepelend orgaan van de Nederlandse kynologie) en zij heeft alle pups voorzien van een microchip ter identificatie. Tevens zijn daarmee alle stamboomnamen gekoppeld aan de pups, dus nu is er definitief bekend wie welke naam gaat dragen. Voor het reutje had ik de naam al vastgesteld omdat hij natuurlijk in z’n eentje is, hij zou sowieso Rocksett Eighth World Wonder gaan heten. En ik heb deze naam niet zonder reden gekozen: omdat Skylar bij haar vorige/eerste dekking niet drachtig bleek was de geboorte nu van dit reutje, die daardoor Skylar’s eerstgeborene ooit is, met recht een Achtste Wereld Wonder! Bij de teefjes heb ik toch een beetje gekeken naar de karaktertjes en dienovereenkomstig de namen gekoppeld. Dit is het definitieve lijstje geworden:
reutje ‘blauw’ – Rocksett Eighth World Wonder
teefje ‘roze’ – Rocksett Eighteen Karat Gold
teefje ‘rood’ – Rocksett Eight Queens Puzzle
teefje ‘geel’ – Rocksett Eighty Days Lite
teefje ‘paars’ – Rocksett Eighties Party Game
Naast het inbrengen van de chip – waarbij de pups overigens geen kick hebben gegeven! – heeft de medewerkster ook wat wangslijm (een ‘swab’) van de pups én van mama Skylar genomen om te gebruiken voor een DNA-afstammingsonderzoek. Daarmee kunnen ze nagaan of deze pups écht wel kinderen van Skylar én van papa Hammond zijn! Het zou me serieus verbazen als dit niet zo was… ;-).

De laatste september-dag was een zeer regenachtige; absoluut niet fijn voor de pups om dan in de buitenren rond te lopen. Maar wat prijs ik me gelukkig dat wij een grote carport hebben! Gauw een rennetje geïmproviseerd en de pups daar in gezet. Fantastisch! In het begin vonden ze het wel even een beetje vreemd maar dat was snel over, binnen no-time liepen ze alweer te dollen met elkaar. Toen ze allemaal een beetje uitgeraasd waren hebben we even wat leuke portretfoto’s van ze gemaakt, deze staan in de galerij hieronder. Daarin zijn ook wat kiekjes van de nieuwe ‘woning’ van de pups te vinden, ze zijn zaterdagmiddag namelijk verhuisd naar de bijkeuken. Daar hebben ze weer een leuk speelparadijsje gekregen en volgens mij zijn ze er blij mee! De zondagochtend hebben we besteed aan wat verzorging; de nageltjes zijn weer geknipt, ik heb alle pups even gekamd en daarmee meteen de nagellakstipjes verwijderd want ze hebben nu allemaal een gekleurd bandje om! Op die manier kunnen ze alvast een beetje wennen aan iets om hun nek, zodat ze het later niet zo gek vinden een halsband om te krijgen als ze gaan wandelen. De rest van de dag zijn ze lekker lang buiten geweest, het was gelukkig opnieuw zalig weer dus dat was genieten voor ze!

Foto’s 39e, 40e en 41e dag

> klik hier voor foto’s van week 6-7