E-nest: week 6-7

E-nest: week 6-7

6 oktober 2017 (42e, 43e, 44e, 45e en 46e dag)
De dagen gaan hard momenteel en de uren vliegen óm, ik heb nauwelijks ergens anders tijd voor dan voor de pups. Hetzij met het voeren, of met de eerste stapjes richting socialisatie, op ze letten als ze buiten zijn, de persoonlijke aandacht die ze nodig hebben (knuffelen, spelen), het schoon houden van hun verblijf en de rest van het huis,… En dan ook nog de volwassen honden… Veel ruimte in mijn agenda om de website bij te houden is er dus niet echt, vandaar dat ik me vandaag beperk tot wat foto’s; een verhaaltje komt de volgende keer weer!

Foto’s 42e, 43e, 44e, 45e en 46e dag

8 oktober 2017 (47e en 48e dag)
Gisteren zijn de pupjes voor het eerst echt buiten de deur geweest, het erf af. Met z’n allen in de kar over de dijk en door het dorp, om daar een bezoek te brengen aan een grote dierenwinkel (waar ze ook gereedschap, tuinbenodigdheden etc. hebben). Je kunt nooit in die kleine kopjes kijken, maar het moet toch wel een hele belevenis geweest zijn! Maar we hebben het rustig aan gedaan, ze alle tijd gegeven die ze nodig hadden om het op een ontspannen manier tot zich te nemen en daardoor hebben ze het allemaal prima doorstaan! Dank aan Stefan (mijn neef), Ruby (zijn vriendin) en natuurlijk mijn zus Irene voor alle hulp!! Eerder die dag was ook de uitslag van het ontlastingsonderzoek binnengekomen waaruit bleek dat de pups spoelwormen hebben, dus later die dag zijn ze allemaal voor de eerste keer ontwormd. Ook dat ging reuze makkelijk, wat een braaf stel toch ook weer dit!
Vandaag was de dag van de Puppytest, dit is altijd een heel leuke maar vooral ook leerzame happening. Aan de hand van specifiek ontwikkelde oefeningetjes wordt het karakter van de individuele pup getest op o.a. oplossingsvermogen, mensgerichtheid, gehoorzaamheid, zelfstandigheid, angst/onzekerheid maar ook bijvoorbeeld neusgebruik en apporteerlust. De pups doen deze test in hun eentje, op een terrein waar ze nooit eerder waren en ze worden dan getest door mensen die ze niet kennen. In dit geval waren dat Gé en Ria Kleynen, zij hebben zelf jarenlang zeer succesvol met hun eigen Goldens gewerkt en geshowd onder de kennelnaam Whispering Glenrose’s. Zij waren beiden zeer te spreken over de karaktertjes van de pups, allemaal stabiele hondjes met het juiste Golden Retriever-karakter. Van alle hondjes is een uitgebreid rapportje gemaakt op basis waarvan ik mede ga bepalen welke pup naar welk baasje gaat;  ik vind het super belangrijk de best mogelijke match te maken met de aspirant pupeigenaren. Ze moeten er immers – hopelijk – minstens 12 jaar mee verder!
Na de komst van Gé en Ria was het de beurt aan de toekomstige eigenaren om de pups weer te bezoeken. Ondanks de wolken was het toch prima weer om even buiten te zitten, dus hebben we onder het genot van een bakje koffie/thee én zelfgebakken appeltaart (nogmaals dank, zus en Ruby!) de Puppytest besproken en ook nog wat andere belangrijke dingetjes doorgenomen. Nadat de pupjes binnen voldoende rust hadden gehad na de enerverende ochtend, konden ze even het weitje in en hebben we met z’n allen veel plezier beleefd aan dat dartelende vijftal!

Foto’s 47e en 48e dag

> klik hier voor foto’ van week 7-8