E-nest: week 2-3

E-nest: week 2-3

7 september 2017 (14e, 15e, 16e en 17e dag)
Twee weekjes oud is het kleine grut inmiddels en wat zijn ze in die twee weken al gigantisch veranderd! Langzaamaan beginnen hun hoofdjes zich te vormen naar de prachtige toet die de Golden Retriever kenmerkt. En alles aan hun lijfjes wordt wat boller en voller, maar hun keeltjes worden ook een stuk luidruchtiger :-). Soms piepen ze als muisjes, gewoon omdat ze door hebben dat ze geluid kunnen maken. Dan zitten ze tegen elkaar in te ‘schreeuwen’, dan verdenk ik ze ervan dat ze een wedstrijd doen wie het hardst kan krijsen! Echt zo komisch is dat! Qua gewicht en groei gaat het ook nog steeds allemaal heel voortvarend met dit prachtige vijftal. Mama Skylar voelt zich eveneens top, ze wil steeds vaker en ook veel langer buiten de kist zijn dus dat is fijn voor haar. Ze maakt af en toe een wandelingetje hier op de dijk of ze is met de rest van de groep lekker in de tuin. Daar scharrelt ze wat of ze speelt heel voorzichtig weer een beetje met haar grote vriendin Dyonne.
Ik heb inmiddels ook vernomen dat de stamboomnamen die ik voor dit nest heb uitgekozen allemaal zijn goedgekeurd. Ik ben overigens verplicht deze namen in te dienen voordat de pupjes 10 dagen oud zijn, daarom is het handiger dit als fokker zelf te verzinnen. Bovendien kun je dan bijvoorbeeld iets van een thema aan het nest meegeven en/of namen zoeken die echt goed bij elkaar passen. Zoals ik al eerder aangaf vind ik dit altijd een moeilijke opgave omdat er zoveel leuke namen te bedenken zijn. Maar wat in het geval van dit E-nest heel bijzonder voelde, was dat me pas ná de geboorte van de hondjes duidelijk werd welke richting het thema op moest gaan. Voor mijn gevoel moest het refereren aan het getal 8… uit respect voor de drie doodgeboren pups… immers, Skylar hád acht pupjes en op deze manier zullen die drie voor altijd ‘mee gaan’ met de andere vijf… Ik vind het een mooi eerbetoon en sta dan ook 100% achter alle namen, dit zijn ze: Rocksett Eighth World Wonder voor het reutje; een toepasselijkere naam kon ik dit ventje eigenlijk niet geven ♥. Voor de teefjes heb ik gekozen voor Rocksett Eighteen Karat Gold, Rocksett Eighties Party Game, Rocksett Eighty Days Lite en Rocksett Eight Queens Puzzle. Welk teefje uiteindelijk welke naam krijgt beslis ik in een latere fase, dat is even afhankelijk van wat ik het beste bij de betreffende dames vind passen. Overigens mogen de toekomstige eigenaren van mij altijd zelf de roepnaam voor hun hondje kiezen, daar bemoei ik me helemaal niet mee ;-). Maaruh… genoeg gekletst nu, tijd voor foto’s!!!

Foto’s 14e, 15e, 16e en 17e dag

10 september 2017 (18e, 19e en 20e dag)
Deze laatste dag van de 2e levensweek stond in het teken van het allereerste bezoek van de toekomstige eigenaren! Ik kan me de opwinding en nieuwsgierigheid die vooraf gingen aan deze dag levendig voorstellen; het gevoel dat de tijd kruipt en dan éindelijk het moment dat je in de auto kunt stappen… Eenmaal hier aangekomen waren bij de ontmoeting met Skylar’s fraaie vijftal de “oooh’s” en “aaah’s” natuurlijk niet van de lucht, alle bezoekers waren denk ik op slag verliefd. Heerlijk om al die vergulde blikken te zien! Nadat iedereen een hele poos de pups had bewonderd was er tijd voor een kopje koffie of thee en natuurlijk even gezellig kletsen. Tussendoor heb ik uitgelegd dat ik voorstander ben van het laten titeren van de pups (in plaats van ze zomaar op 6 weken klakkeloos te enten) en tevens dat ik liever eerst een ontlastingsonderzoek laat doen alvorens maar hupsakee een wormenkuur erin te stoppen. Voor mij – als fokker maar ook als gewone hondeneigenaar/-liefhebber – geldt dat ik tegenwoordig geen fan meer ben van het steeds weer toedienen van chemische middelen, daar waar het mogelijk niet eens nodig is! Daarom hanteer ik nu de stelregel ‘meten is weten’ en laat ik dus liever eerst een bloed- c.q. ontlastingsonderzoek doen. Gelukkig staan de toekomstige pupmensen daar positief tegenover! Vanzelfsprekend zal ik ze (blijven) ondersteunen in deze toch best lastige materie waar bovendien veel dierenartsen moeite mee hebben omdat het een andere denk- en handelswijze vereist. Naast dit wat ingewikkelde onderwerp was er uiteraard ook ruimte voor wat luchtigere dingen, bijvoorbeeld over het opvoeden van een pup, waar je op moet letten maar ook de praktische kanten zoals ‘welke mand’, ‘welke riem’ etc. Altijd leuk om advies te geven en de mensen een beetje op weg te kunnen helpen! Trouwens, over “leuk” gesproken: ik denk dat het ook voor mijn volwassen honden een supermiddag is geweest want zoals verwacht hebben ze zich de ontelbare knuffels zeer laten welgevallen! Ik wil vanaf deze plaats nogmaals alle pupmensen bedanken voor hun komst en de gezellige middag! Hieronder ter afsluiting van deze week nog wat foto’s van de afgelopen drie dagen.

Foto’s 18e, 19e en 20e dag

> klik hier voor foto’s van week 3-4