Kennismaking

Kennismaking

Mijn naam is Petra Haarmans en ik ben sinds 1990 verknocht aan het prachtige ras de Golden Retriever! De basis van mijn kennel ligt bij Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina) die ik in 1995 als negen weken oude pup uit Zweden importeerde. In die tijd had ik ook al twee Golden-reuen; Chico (Gregarious’ Admiral Marigold) van toen vijf jaar en zijn twee jaar jongere halfbroer Yanic (Gregarious’ Brandnew Adventure). In 1996 vond de registratie van mijn kennelnaam plaats en in 1998 werd het eerste ‘Rocksett’-nest geboren met Chanel als trotse, zorgzame (stam-)moeder.

De kennelnaam ‘Rocksett’ laat zich vrij vertalen als ‘opgericht in Amersfoort door Petra’ (mijn eerste nestje is geboren toen ik nog in Amersfoort woonde). *

Ik heb veel te danken aan de fokkers van wie ik zelf mijn eerste honden mocht verwelkomen. Zonder hun hulp was ik niet gekomen waar ik nu ben en het is fijn te weten dat zij altijd hun onuitputtelijke kennis en inzichten met mij willen delen! Deze fokkers zijn Bart & Maaike Bunschoten (kennel ‘Gregarious’, niet meer actief), Henric Fryckstrand (kennel ‘Dewmist,’ Zweden) en Marie-Alpais del Moral (kennel ‘Cheek to Cheek’, Frankrijk). Daarnaast voel ik me ook zeer bevoorrecht dat ik mijn leven tot nu toe heb mogen delen met uitsluitend fantástische honden! Zij maken mijn dag – elke dag! – en ieder doet dat op zijn/haar eigen manier. Van Chico, Yanic, Chanel en Yacime heb ik inmiddels helaas afscheid moeten nemen, maar vergeten zal ik ze nooit!! Met hen heb ik zóveel ontdekt en geleerd op show-, jacht- en fokgebied. Al deze mooie ervaringen kan ik nu meenemen naar de honden die momenteel in mijn leven zijn. En hopelijk ook nog lang mogen blijven, want ik kan echt niet zonder ze! Golden Retrievers zijn sowieso alles voor mij, ik heb nog nooit een ander ras gehad en dat hoeft ook niet; ik vind dit ras perfect. Goldens hebben een lief en gemoedelijk karakter, ze zijn prachtig om te zien en ook hun kwaliteiten als apporterende jachthond kan ik bijzonder waarderen. Ik kan me een leven zonder dit fijne ras dan ook echt niet voorstellen!

1995: Chico (Gregarious’ Admiral Marigold), Yanic (Gregarious’ Brandnew Adventure) en puppy Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina)

* rock = Petra (afgeleid van Petrus wat ‘rots’ – symbool van vastheid & betrouwbaarheid – betekent), ‘to set’ = situeren/vestigen en een ‘sett’ = kei (Amersfoort wordt ook wel de Keistad genoemd).