Kennismaking

Kennismaking

De kennelnaam ‘Rocksett’ laat zich vrij vertalen als “opgericht in Amersfoort door Petra” (mijn eerste nestje is geboren toen ik nog in Amersfoort woonde). De basis van mijn kennel ligt bij Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina) die ik in 1995 als negen weken oude pup uit Zweden importeerde. In die tijd had ik ook al twee Golden-reuen; Chico (Gregarious’ Admiral Marigold), geboren in 1990, en zijn twee jaar jongere halfbroer Yanic (Gregarious’ Brandnew Adventure). In 1996 vond de registratie van mijn kennelnaam plaats en in 1998 werd het eerste ‘Rocksett’-nest geboren met Chanel als trotse, zorgzame (stam-)moeder.


Ik heb veel te danken aan de fokkers van wie ik zelf mijn eerste honden mocht verwelkomen. Zonder hun hulp was ik niet gekomen waar ik nu ben en het is fijn te weten dat zij altijd hun onuitputtelijke kennis en inzichten met mij willen delen! Deze fokkers zijn Bart & Maaike Bunschoten (kennel ‘Gregarious’, niet meer actief), Henric Fryckstrand (kennel ‘Dewmist,’ Zweden) en Marie-Alpais del Moral (kennel ‘Cheek to Cheek’, Frankrijk). Daarnaast voel ik me ook zeer bevoorrecht dat ik mijn leven tot nu toe heb mogen delen met uitsluitend fantástische honden! Zij maken mijn dag – elke dag! – en ieder doet dat op zijn/haar eigen manier. Van Chico, Yanic en Chanel heb ik helaas alweer flink wat jaren geleden afscheid moeten nemen, maar vergeten zal ik ze nooit!! Met z’n drieën stonden ze aan het begin van alles dat ik heb ontdekt op show-, jacht- en fokgebied. Al deze mooie ervaringen kan ik nu meenemen naar de honden die momenteel in mijn leven zijn. En hopelijk ook nog lang mogen blijven, want Golden Retrievers zijn alles voor mij… Ik heb nog nooit een ander ras gehad en dat wil ik ook niet; ik vind dit ras perfect! Goldens hebben een heel erg lief en gemoedelijk karakter, ze zijn prachtig om te zien en ook hun kwaliteiten als apporterende jachthond kan ik bijzonder waarderen. Ik kan me een leven zonder dit fijne ras dan ook echt niet voorstellen! – Petra Haarmans

1995: Chico (Gregarious’ Admiral Marigold), Yanic (Gregarious’ Brandnew Adventure) en puppy Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina)