Geboren 25-07-2014 (4 reutjes - 6 teefjes) 
m: Rocksett Calling Yoo Hoo (LJK. Chicago Down Town v.d. Beerse Hoeve x DJK. Cheek to Cheek Beetlejuice)
v: Sanguinisch Braveheart (Commander in Chief van Flolain x Kamp. Sanguinisch Showgirl)
Week 0-1
31 juli 2014
Morgen zijn de pupjes een week oud. Best een raar idee dat ze 6 dagen geleden nog bij Venice in haar buik zaten en we ons afvroegen hoeveel pupjes ze bij zich droeg. Hoe mooi is het om te weten dat het 10 kleine wondertjes betrof waar alle betrokkenen nu al verslaafd aan zijn!
Ik schreef eerder dat het nest al best een flinke ontwikkeling heeft doorgemaakt, inmiddels is daar weer wat bijgekomen; de pupjes hebben ontdekt dat ze kunnen gillen ;-). Regelmatig zet er n een flinke keel op als hij/zij het ergens niet mee eens is of niet snel genoeg bij de 'melktap' kan komen. En soms ook hebben ze een beetje ruzie (haha), dan klinken ze als een stel parkieten! Veel vaker echter liggen ze gewoon vredig bij en op elkaar te slapen, in complete harmonie. Goh goh, het is me een stel, hoor! Gisteren zijn voor het eerst hun nageltjes geknipt want daaraan zitten altijd hele scherpe puntjes die zeer onprettig zijn voor mama; hun voorpootjes worden natuurlijk tegen Venice's buik geduwd om de melk te laten stromen. De pups hebben hun pedicure-debuut prima doorstaan, voor sommige was het even wennen maar dat is natuurlijk logisch - het is toch een vreemde gewaarwording als iemand opeens je pootjes vasthoudt en daar zo'n gek knippertje tegenaan houdt! Maar ik ben trots op ze, ze waren eigenlijk allemaal heel braaf. 
Tot slot, hieronder nog wat laatste fotootjes van deze eerste week!
Dag 6: dit kiekje behoeft verder geen toelichting... 
Venice zoekt af en toe wat verkoeling door pal voor de ventilator te gaan liggen
Reutje 'groen' is boven op zusje 'oranje' geland
Dag 5: een tevreden gezinnetje! 
Ik ben zo verknocht aan dit meiske...
De pupjes voeden en zelf eten gaat prima samen als je het zo doet ;-)
Schromelijk verwend!
29 juli 2014
Wat geeft ze weer alles wat ze heeft aan haar babies, die lieve mama Venice... Ik heb al een paar keer geprobeerd haar over te halen om even buiten de werpkist te rusten en wat af te koelen, maar tot nu toe wilde ze haar puppies niet uit het zicht verliezen behalve voor een wandelingetje buiten. Maar sinds vanochtend gunt ze zichzelf eindelijk wat 'priv-tijd' en nu doet ze regelmatig een dutje op de koele grond, voor de ventilator. Erg verfrissend voor haar, je kunt zien dat het haar goed doet!
Schromelijk verwend door hun mams gedijen de kleintjes natuurlijk als een gek ;-). Ze zijn behoorlijk veranderd in een korte tijd; het pigment op de neusjes en voetkussentjes is al flink donker geworden, zo schattig staat dat. En hun lijfjes zijn vol en stevig, ze zien er super uit! Je kunt er haast geen genoeg van krijgen om naar hen en hun beeldschone moeder te kijken
Dag 4: toegewijde mama!
Reutje 'groen' en teefje 'bruin'
Twee bijna-helemaal-zwarte neusjes
Dag 3: wachten in een mand tijdens de dagelijkse schoonmaak van de werpkist 
Daarna lekker in een schoon 'bed' :-)
Reutje 'rood' en teefje 'geel'
Teefje 'bruin' balanceert op de voorpooten van Venice
De pupjes verdelen hun tijd nu uitsluitend nog tussen slapen en... drinken
Dag 2: kijk dat nou toch eens, het is elke keer weer een wonder!
"Sla je arm om me heen..." (de zusjes 'bruin' en 'mint')
De helft van het nestje: de reutjes 'groen' en 'zwart', teefje 'oranje', reutje 'rood' en teefje 'roze'
Multifunctionele speelgoed-rog!
  
Nog doof en blind, maar z aandoenlijk...
Veel pupjes vinden dit heerlijk, lekker lui op het randje hangen (hier reutje 'zwart')
De pracht van de natuur...
25 juli 2014

De laatste uren van de zwangerschap zijn niet eenvoudig geweest voor Venice aangezien de puppies zichzelf aandienden op opnieuw een zeer hete dag. De aanstaande mama heeft bijna de hele middag in de tuin doorgebracht, waar ze een paar holen gegraven had om in te liggen; niet alleen voor de koelheid, maar ook om de druk op haar hele dikke buik te ontlasten! Het was duidelijk dat de bevalling eraan zat te komen en net voordat de avond viel werd Venice echt onrustig en om 23:40 uur werd een zware knul - reutje 'blauw', 560 gram wegend! - geboren. Vervolgens ging alles precies zo vlot als je zou wensen bij een bevalling en amper 5,5 uur later schonk Venice het leven aan de 10e en laatste pup (reutje 'zwart'). Op diezelfde vrijdagochtend, slechts 4 uurtjes nadat de pups waren geboren, kwam de dierenarts om de mama en haar pasgeboren babies na te kijken: alles prima en in uitstekende gezondheid/conditie! Onnodig te zeggen dat ik erg trots ben op het geweldige werk dat Venice heeft verzet tijdens de bevalling en de natuurlijke, no-nonsense manier waarop ze dat deed. Een woord van dank gaat uit naar mijn vrienden Kees en Debby omdat ze mij terzijde wilden staan met hun hulp en steun! 

Dag 1: ze is zo gelukkig met haar nieuwe kroost!
Reutje 'groen' in de zonnebaad-modus
Lieve, tolerante Venice!
In diepe slaap (teefje 'paars')
Teefje 'geel' (onder) en teefje 'oranje' (boven) samen op hun moeders poot
Dag van de geboorte: Venice wil haar pups niet al te lang alleen laten dus ze eet in de werpkist
Elk puppy is gewoon zo perfect...
Veel gewicht op deze kleintjes!
De eerstgeborene: reutje 'blauw'

Een paar van de andere pups

   
Alle 10 pups goed gezond ter wereld gekomen en Venice zorgt direct geweldig voor ze!
Een beetje vanilleijs tijdens de bevalling helpt om het energieniveau hoog te houden 
Venice in haar favoriete kuil in de tuin, een paar uur vr de bevalling
naar het dagboek 'Weer babies voor Venice!'