Als u meer informatie wilt of (één van) de honden wilt ontmoeten, neemt u dan gerust contact op!
Over Rocksett  
Rocksett Golden Retrievers zijn met veel liefde en grote trots in het bezit van Petra Haarmans, verknocht aan dit prachtige ras sinds 1990. De kennelnaam Rocksett laat zich vertalen als 'opgericht in de stad Amersfoort door Petra'. De naam Petra is afgeleid van het Latijnse Petrus, dat rots ('rock') betekent. 'Sett' is Engels voor straatkei (mijn voormalige woonplaats Amersfoort wordt ook wel de Keistad genoemd); daarnaast is ‘to set’ het Engelse werkwoord voor situeren/vestigen.
Petra Haarmans
Maasbommel (Gelderland)
tel.: 06 - 41 90 95 64
e-mail:
petra@rocksett.nl
Verleden en heden
De basis van de kennel ligt in 1995, toen ik Chanel (Kamp. Dewmist Crossmolina) als 9 weken oude pup uit Zweden importeerde. In die tijd had ik reeds twee Golden reuen, Chico (Gregarious' Admiral Marigold) en zijn jongere halfbroer Yanic (Gregarious' Brandnew Adventure). In 1996 vond de kennelregistratie plaats en in 1998 werd het eerste Rocksett-nest geboren met Chanel als trotse, zorgzame (stam-)moeder. 

Tot mijn grote verdriet moest ik medio 2009 ondanks haar hoge leeftijd toch heel onverwacht afscheid van Chanel nemen, ze was toen 13 jaar en 8 maanden oud.
Yanic overleed in 2003 op de leeftijd van 11,5 jaar. Chico stierf in 2005, hij is 14 jaar en 6 maanden oud geworden. Deze geweldige honden worden voor altijd gekoesterd, vreselijk gemist en nooit vergeten...


In 2006 deed mijn prachtige Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice) haar intrede; zij groeide uit tot een charmante, slimme jongedame en werd eind 2009 voor het eerst moeder. Van dit nest zijn Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) en haar broertjes Milan (Rocksett City Side Walks) & Roman (Rocksett Crunching The Snow) gebleven. Ook dit zijn alledrie hele mooie, fijne en lieve kameraden die enorm veel plezier brengen!

Skylar (Rocksett Sunny Hypnotic Breeze) is een dochter uit het tweede nest van Yacime. Het is uiteraard de bedoeling om ook met Skylar te trainen en showen. Ze is een aantrekkelijke, bijdehandte jongedame met veel pit en het is echt heerlijk om haar erbij te hebben. 

Uit het eerste nest van Venice is de spring-in-het-veld Dyonne (Rocksett Trip On Love) gebleven. Dyonne beschikt over zeer veel werkaanleg en dus zal de focus bij haar op jachttraining en -wedstrijden liggen. Bij gelegenheid zal zij ook zeker wel eens in de showring verschijnen. 

N
aast het incidenteel fokken van een nestje vind ik heerlijk om veel met mijn Goldens te ondernemen. Mijn drijfveer daarvoor is simpel: dit ras verdient gewoonweg een actief, afwisselend en impulsrijk leven! Dus mijn honden worden dagelijks getrakteerd op een flinke boswandeling of een lekkere zwempartij, ik doe met bijna iedere hond jachttraining en ook zijn we regelmatig op een tentoonstelling te zien. Maar bovenal zijn mijn Goldens geweldige huisgenootjes waar ik elke dag weer enorm veel van geniet!

Door de jaren heen ben ik de Golden Retriever steeds meer gaan waarderen, en ik kan me een leven zonder dit fantastische ras dan ook niet meer voorstellen: ik spendeer er dus met zeer veel liefde al mijn tijd en aandacht aan. Uiteraard probeer ik ook zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van alles wat er binnen het ras gaande is. 

   

Ik ben de fokkers van mijn eigen honden enorm dankbaar voor hun onuitputtelijke kennis en ervaring, die ze altijd met mij hebben willen delen! Zij vorm(d)en de basis voor alles wat ik nu weet... Bedankt Bart & Maaike (kennel Gregarious'), Henric (kennel Dewmist) en Marie-Alpais (kennel Cheek to Cheek).

Petra  

w e b d e s i g n  I Q  S e r v i c e