Nieuw leven!
25 juli 2014 (63e dag)
Erg blij te kunnen berichten dat Venice op deze vroege ochtend het leven heeft geschonken aan 10 prachtige babies! Het zijn 4 ferme knapen en 6 elegante dames. Venice heeft het geweldig gedaan want ze baarde haar pups behoorlijk vlot en zonder enige complicaties. En ze is weer zo'n gelukkige en trotse mama! Lees hier alles over de geboorte en bekijk de foto's. Vanaf nu zal er elke week een nieuwe pagina aan de website worden toegevoegd met de laatste ontwikkelingen van dit Rocksett K-nest!

Venice en haar prachtige pasgeboren puppies...

Nog rustig
22 juli 2014 (60e dag)
Het is hier nog steeds relatief rustig, alhoewel de eerste tekenen van de naderende geboorte zich aan beginnen te dienen. Venice lust bijvoorbeeld nog wel haar maaltijden met versvlees maar ze heeft geen trek meer in brokjes dus die hebben we verruild voor witte vis, kip, soms een gekookt eitje of een beetje Hüttenkäse. Ook is het hijgen toegenomen en dit is een ander soort hijgen dan wat een hond doet vanwege de warmte. Daarover gesproken, we hebben weer hete zomerse dagen en ik heb de neiging om een beetje medelijden met Venice te krijgen. Ze kan nu alleen nog maar voor korte wandelingetjes en mist alle leuke dingen die ze normaal doet. Maar aan de andere kant, als ik kijk naar hoe ze het doet dan is het misschien niet nodig om me zorgen te maken: ja, ze slaapt veel en ziet er uit als een hangbuikzwijntje :-), maar zo af en toe ligt ze te rollenbollen met een heel gelukkige 'lach' op haar toetje en eerder vanavond deed ze nog zeer gedreven met de andere honden mee aan een 'zoek'-spelletje met koekjes in de tuin. Het is duidelijk dat Venice de huidige situatie moeiteloos accepteert en ze maakt er het beste van! Wat een geweldige, stabiele dame...
Bijna...
Op de koelmat...
20 juli 2014 (58e dag)
Het zal nu niet lang meer duren voordat Venice's babies komen... Gezien de omstandigheden (twee dagen boven de 30 graden!) houdt ze het nog erg goed uit. Gelukkig is ze verstandig en ligt ze meest van de tijd binnen voor de ventilator of op haar koelmat. Natuurlijk hijgt ze duidelijk meer dan de andere honden door alles wat binnenin haar aan het groeien en bewegen is. Maar ze ziet er nog steeds super uit met haar glanzende vacht en mooie heldere ogen!
   
Dik en zwaar :-)
14 juli 2014 (52e dag)
Met 39,6 kg en een buik van 77,5 cm heeft Venice een enorme groei doorgemaakt in slechts 10 dagen! Maar ze gaat bijzonder goed om met deze behoorlijk oncomfortabele situatie en lijkt weinig hinder te ondervinden van de last die ze nu bij zich draagt. Elke keer als één van mijn teefjes drachtig is ben ik weer verbaasd en erg trots hoe ze zich aanpassen aan de zwangerschap. Gewoon ongelofelijk! Venice is dit keer opnieuw geen uitzondering, ze ziet er net zo gelukkig uit als altijd, gaat nog met de rest van de honden mee voor een klein rondje door het bos, ligt in de tuin wat te doezelen of op een kluifje te kauwen... eet goed en wil soms zelfs nog spelen met haar dochter Dyonne. Wat kunnen we ons nog meer wensen?!

Venice in de tuin

Warm
10 juli 2014 (48e dag)
Vandaag was weer een behoorlijk hete dag en dat maakte het er voor Venice niet gemakkelijker op. Dit is natuurlijk een groot nadeel van het hebben van een nest in de zomer, maar we vinden onze weg er wel in... Mijn honden zijn gewend om elke middag een lange wandeling te maken, maar met Venice bijna 7 weken drachtig en buiten 27 graden leek me dit niet zo verstandig. Dus ik heb ze wel mee naar het bos genomen en een klein stukje gelopen zodat ze allemaal even hun behoefte konden doen, maar daarna hebben we snel een fijn schaduwplekje gezocht langs de duinen. De andere honden begonnen
meteen te spelen en wat rond te scharrelen in de bosjes waar het lekker koel was, terwijl mijn lieve Venice naast me lag te chillen in een diepe, beschutte zandkuil (uit de zon). Iedereen blij en tevreden! Later op de avond toen het niet meer zo warm was heb ik met de honden nog een grote ronde door het bos gewandeld en dat completeerde weer een leuke dag in het leven van Venice als aanstaande mama.
Alles gaat prima!
5 juli 2014 (43e dag)
Wat gaat het snel, de 6e week alweer! Het lijkt nog maar zo kort geleden dat Venice loops werd en opeens loopt ze hier rond met een behoorlijk dik buikje; de omvang daarvan is nu 69,5 cm (aan het begin van de zwangerschap was deze 65 cm). Gisteren even langs de dierenarts geweest om haar te wegen en ook daarin is al een groot verschil te zien t.o.v. de beginfase: voorheen woog Venice nog rond de 33,5 kg, nu is ze 36,1 kg. Best een forse groei dus en ze lijkt zich er prima bij te voelen! Ze is wel rustiger dan normaal en slaapt wat meer, maar eten doet ze graag én veel (drie maaltijden per dag sinds gisteren) en ze ziet er geweldig uit. Met de warmte van de afgelopen 2 dagen had ze het wel even wat zwaarder, maar gelukkig is het nu weer wat afgekoeld. Het zou fijn zijn voor Venice als dat voorlopig nog eventjes zo bleef...
Ontmoeten en begroeten
22 juni 2014 (30e dag)
Nu het zeker is dat Venice drachtig is, kon de wandeling met alle geïnteresseerden in een pup definitief zijn doorgang vinden. Bijna traditioneel vond deze bijeenkomst plaats in het prachtige natuurgebied 'De Soesterduinen', op slechts 10 minuten rijden van mijn huis. Het was een heerlijke, zonovergoten middag waarbij in totaal 6 Rocksett'jes aanwezig waren - onder wie uiteraard de aanstaande mama! Zoals van haar gewend liet zij zich alle aaitjes zéér welgevallen en genoot ze zichtbaar van de belangstelling voor haar al een ietsiepietsie zichtbare babybuikje... Nu maar hopen dat zij voor alle mensen die heel graag een pupje van haar willen iets moois bij zich draagt!
Venice 4 weken drachtig
Heuglijk nieuws!
20 juni 2014 (28e dag)
Na een kennismakingsbezoek eerder dit jaar was het op 23 + 24 mei tijd voor de officiële ontmoeting tussen Venice en Oisín. Venice begon haar loopsheid - iets eerder dan verwacht - op 11 mei en bij de tweede keer progesteronprikken (op de 12e dag) luidde het advies: "binnen 48 uur dekken!". Dat was uiteraard niet aan dovemansogen gericht, dus 's avonds ben ik samen met een goede vriend naar het oosten van het land gereden. Het was wel een beetje aftasten over en weer tussen de beide honden en net als bij haar allereerste dekking in 2012 liet Venice zich niet zomaar overhalen om op de avances in te gaan :-). Maar uiteindelijk is het nog diezelfde dag, en de dag erna, allemaal succesvol verlopen! Wat vervolgens restte was afwachten en flink duimen, maar het verlossende woord kwam 4 weken later bij de dierenarts: tijdens het palperen (voelen) kwam de bevestiging van de dracht al en de echo even later toonde de prachtige beelden van een behoorlijk aantal vruchtblaasjes! Meteen diezelfde avond alle mensen die interesse getoond hebben in een pup van dit prachtige tweetal op de hoogte gebracht en uiteraard waren ook zij allemaal opgetogen over dit goede nieuws!
Ik wil vanaf deze plaats de fokkers/eigenaren van de aanstaande papa Oisín nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en voor het mogelijk maken dat Venice haar kindjes van hun mooie, lieve jongen mag krijgen. Hartstikke bedankt, Gert en Manita!
mama Venice

echo op dag 28

papa Oisín

           

w e b d e s i g n  I Q  S e r v i c e