Planning 2017
Het volgende nest staat gepland in de zomer van 2017. Meer informatie volgt later. 
Over mijn fokkerij
Ik fok heel selectief en heb dus slechts af en toe zorgvuldig gefokte pups beschikbaar. Voor mijn fokkerij gebruik ik uitsluitend ouderdieren die gezond zijn, over de gewenste will-to-please beschikken en op de tentoonstellingen uitmuntende resultaten behalen. Vanzelfsprekend moet ook het algehele karakter in orde zijn: ik houd ervan als een Golden Retriever vrolijk, levenslustig en enthousiast is, zacht van aard en met een hoog knuffelgehalte! 

Alle Rocksett-pups worden in huis geboren en daar ook grootgebracht. Zij raken dus al jong gewend aan allerlei (huishoudelijke) geluiden, diverse mensen en andere huisdieren. Ook gaan ze regelmatig naar buiten; in de tuin, maar zodra ze daar aan toe zijn (ca. 6 weken oud) ook gerust een keer een stukje met de auto op pad, bijvoorbeeld naar een veldje waar ze eventjes kunnen spelen. Tevens bezoek ik indien mogelijk met de pups een lagere school. Al deze dingen vind ik zeer belangrijk voor de gewenning en de socialisatie. Als de pupjes 7 weken oud zijn wordt er een karaktertest uitgevoerd om o.a. werkaanleg, will-to-please en eigen initiatieven te bepalen; met behulp van die test kan goed worden ingeschat welke pup het best bij welke gezinssituatie past. 

Tegen de tijd dat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan hebben ze allemaal hun eerste enting met een gezondheidscheck gehad en wordt er een ontlastingsonderzoek gedaan i.v.m. de ontworming. Verder hebben ze een EU-dierenpaspoort en zijn gechipt door/hebben een officiële FCI-geregistreerde stamboom van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. 

Ongeveer op de leeftijd van 6 maanden wordt er een nestreünie gehouden, dit is altijd een erg gezellig samenzijn waar zowel hondjes als baasjes enorm van genieten!


noot: de stamboomnamen van mijn nesten worden bepaald door steeds een andere letter van de kennelnaam, dus het R-nest, O-nest, C-nest, K-nest etc. (in willekeurige volgorde).

K-nest, geboren 25-07-2014 (4 reutjes - 6 teefjes) 
m: Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo)
v: Oisín (Sanguinisch Braveheart)
» klik hier voor informatie en foto's van het K-nest

Venice      

Oisín


T-nest, geboren 26-01-2013 (4 reutjes - 5 teefjes) 
m: Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo)
v: Sky (Kamp. Chinnordale Skydiver)
» klik hier voor informatie en foto's van het T-nest

Venice      

Sky


S-nest, geboren 27-03-2012 (6 reutjes - 3 teefjes) 
m
: Yacime (DJK. Cheek to Cheek Beetlejuice) 
v: Davis (Sequins Sandeman CJS'11)

» klik hier voor informatie en foto's van het S-nest

Yacime

Davis

     

C-nest, geboren 24-12-2009 (4 reutjes - 6 teefjes) 
m: Yacime (DJK. Cheek to Cheek Beetlejuice)
v: Troy (LJK. Chicago Down Town v.d. Beerse Hoeve)

» klik hier voor informatie en foto's van het C(hristmas)-nest

Yacime

Troy

     

R-nest, geboren 12-09-1998 (5 reutjes - 3 teefjes)
m
: Chanel (Ch. Dewmist Crossmolina)
v: Chap (Villain Jeanton)
»
klik hier voor informatie en foto's van het R-nest

Chanel

Chap

     

w e b d e s i g n  I Q  S e r v i c e