O-nest: week 6-7

O-nest: week 6-7

23 mei 2022 (42e, 43e, 44e, 45e en 46e dag)
De pups nemen momenteel behoorlijk veel tijd in beslag waardoor er niet zoveel gelegenheid overblijft om de website bij te werken. Maar ik maak het vandaag goed met een inhaalslag van de afgelopen dagen!
Afgelopen vrijdag zijn de pups verhuisd naar een ruimte die direct grenst aan het terras waar de buitenren staat; dit is handiger voor mij omdat ze de komende periode steeds vaker naar buiten zullen gaan zodat ze voldoende hun puppen-energie kwijt kunnen. Maar sowieso waren ze duidelijk toe aan een grotere ren, in de andere konden ze naar mijn idee niet voldoende meer uit de voeten. Nu hebben ze plek genoeg om zich volop te bewegen dus dat is fijner voor ze. Op zaterdag werden de pupjes verblijd met een bezoekje van de 2-jarige Guusje, zij wilde graag eens bij de ‘baby-hondjes’ kijken. Wat een feest was dat en meteen ook een goede gelegenheid voor de pups om eens een klein kindje te zien, want daar heb ik er geen van in mijn familie of vriendenkring. Een prima stapje in het socialisatie-proces dus! In ongeveer datzelfde licht heb ik een snuffelmat voor ze aangeschaft waarmee ze worden gestimuleerd om een beetje oplossend na te denken, maar natuurlijk ook om hun neusje te gebruiken. In het begin begrepen ze er niet veel van want het hele fenomeen ‘zoeken’ kenden ze uiteraard niet, maar ze hadden het best vlot door en vonden het erg leuk (en Kaidyn ook!). De komende dagen ga ik ze vaker laten kennismaken met zulk soort dingen, ik heb een aantal ‘attributen’ die zich daar goed voor lenen. Daarnaast wil ik ook alvast een beetje de ‘wijde wereld’ met ze in, bijvoorbeeld een keertje de dijk op en naar de paardjes kijken. Op die manier bereid ik ze langzaam voor op het leven dat ze straks bij hun nieuwe baasjes krijgen, in die zin dat ze leren dat er meer is dan hetgeen ze hier bij mij in huis meemaken en (her)kennen. Ik weet uit ervaring dat het goed is als hun kleine breintjes alvast een beetje worden voorbereid op verschillende soorten impulsen en omgevingen, mits alles goed gedoseerd gaat en met mate! Vanzelfsprekend zal ik daar ook weer foto’s van maken en die hier de volgende keer plaatsen. In het album van vandaag staan een heleboel kiekjes van de afgelopen dagen en wat ze daarin allemaal beleefd hebben!

Foto’s 42e, 43e, 44e, 45e en 46e dag

25 mei 2022 (47e en 48e dag)
Even weer een korte update met een flink aantal foto’s. Het gaat allemaal nog steeds van het spreekwoordelijke ‘leien dakje’ met zowel moeder als kroost. Morgen zijn ze alweer 7 weken, nog maar anderhalve week en dan gaan ze naar hun nieuwe baasjes. Een gek idee! Maar tot die tijd rust er nog een taakje op mijn schouders en ik ben me voortdurend bewust van het feit dat ze zich binnenkort staande moeten weten te houden zonder elkaar, en zonder Kaidyn. Toevallig gaan de pupjes uit dit nest allemaal bij één of meer andere honden wonen, dus dan hebben ze al een maatje om zich aan op te trekken. Dat zal vast enorm schelen! Ik merk wel al heel duidelijk dat de pups mentaal steeds dichter bij het punt komen dat ze er ook echt aan toe zijn om – letterlijk – het nest te verlaten; soms is het binnen niet meer boeiend, is de buitenren niet meer uitdagend… ;-). Dan hebben ze gewoon méér nodig! Daarom gaan ze inmiddels al vier keer per dag de tuin in waarvan twee keer op een gedeelte van het terras zelf, en daar ligt ook een strookje gras. Dolle pret, ze vinden het daar helemaal geweldig. Verder staan er voor de aankomende dagen wat dingetjes op het programma waar ze ook weer moe en tevreden van zullen raken, hopelijk dat ik daarmee hun soms tomeloze energie een beetje in bedwang kan houden want af en toe is het net een kudde dolle stieren! Dan trekken en sleuren ze zo’n beetje alles wat in de ren ligt van zijn plek en maken ze er een serieuze puinhoop van. Althans, zo ervaar ik dat – zij hebben enkel de grootste schik met z’n drietjes ;-).

Foto’s 47e en 48e dag

> klik hier voor foto’s van week 7-8