O-nest: week 1-2

O-nest: week 1-2

16 april 2022 (8e en 9e dag)
We zijn aan een nieuwe week begonnen, en wat een groei hebben de kleintjes in een paar dagen tijd doorgemaakt! De reutjes ‘blauw’ en ‘mint’ wegen inmiddels beiden 1600 gram, broertje ‘rood’ doet het iets rustiger aan met zijn 1450 gram (hij was bij de geboorte ook iets lichter). Het is nog een beetje zoeken voor mij hoe ik ervoor kan zorgen dat ze niet té hard groeien want mama Kaidyn wil niet zo graag zonder haar kindjes zijn. Soms doet ze een poging en verblijft ze even bij ons in de woonkamer of in de hondenkamer, maar zodra ze één kickje hoort vanuit de werpkist – die in de aangrenzende tussenhal staat – begint ze te piepen en wil ze weer naar haar pups terug. En de gelegenheid maakt de dief, hoe kun je als pup zo’n goddelijk aanbod afslaan als de melkbar bijna 24/7 aan je wordt aangeboden LOL. Vooral reutje ‘blauw’ lijkt altijd wel weer een slokje te lusten en ik houd best van volle pups, maar ze moeten natuurlijk ook niet té vol zijn! Nu leg ik een af en toe een speelgoed-rol om één van de pups heen zodat hij niet bij mama kan komen wanneer ik denk dat diegene even een melk-time-out mag hebben. En dat gaat goed, zowel moeder als kinderen accepteren het! En daar waar ik kan probeer ik Kaidyn steeds wat meer uit de werpkist te houden door bijvoorbeeld expres wat langer in de tuin te zijn met een kluifje, haar wandelingen iets langer te laten duren en haar eventueel daarna nog wat in de woonkamer te laten verblijven etc. Maar gelukkig is ze naast een iets té zorgzame mama ook een buitengewoon SLIMME mama want soms gaat ze op haar buik in de werpkist liggen; op die manier kan ze toch bij haar kindjes zijn maar kunnen ze niet bij haar drinken! Dus behalve mijn eigen creatieve oplossingen helpt Kaidyn zelf gelukkig ook een pootje mee om te zorgen dat haar pupjes niet tonnetje rond worden. Al met al best een gepuzzel maar misschien hoort dat ook wel weer bij Kaidyn, ze heeft immers niet voor niets de stamboomnaam ‘Eight Queens Puzzle’ van me gekregen :-). 

Foto’s 8e en 9e dag

19 april 2022 (10e, 11e en 12e dag)
En zo is deze week alweer ruimschoots over de helft en doordat de Paasdagen er tussen zaten lijkt het extra snel te zijn gegaan. Er is best het nodige veranderd in een kort tijdsbestek want zoals verwacht zijn de oogjes op dag 10 bij allemaal opengegaan. Het zijn nu nog spleetjes en ze zien ook niet veel, maar dat komt vanzelf. Ook zijn de nageltjes weer geknipt want die waren flink gegroeid – net als de pups zelf trouwens! Doordat Kaidyn nu vaker de kist uit is gaat de groei weliswaar iets minder hard maar het zijn allesbehalve ‘magere pups’ :-). Wat wel helpt is dat ze wat meer beginnen te bewegen, ze doen al een stoere poging om een beetje te lopen! Dat gaat nog reuze wiebelig maar ze proberen het toch maar, erg dapper! Afgelopen weekend hebben we familie op (Paas-)visite gehad; de eerste keer voor de pups dat ze wat langer in de handen van – voor hun – vreemden waren. Maar ze hebben het allemaal fantastisch doorstaan, het zijn zéker geen zenuwachtige of onrustige pupjes. Ze doen het meer dan prima alledrie, en hun lieve mama Kaidyn trouwens ook!

Foto’s 10e, 11e en 12e dag

21 april 2022 (13e en 14e dag)
Precies twee weken oud zijn de pupjes vandaag en tot nu toe loopt alles werkelijk op rolletjes! Dit is natuurlijk voornamelijk te danken aan mijn fantastische Kaidyn die haar taak als moeder echt voortreffelijk uitvoert. Alles wat ze doen moet, doet ze en ze straalt daarbij een rust en een zekerheid uit die ik in het normale leven niet perse altijd van haar ken ;-). Ze verrast me dus enorm, in positieve zin! Uiteraard ben ik blij dat ze er zo van geniet om moeder te zijn, dat is toch elke keer maar weer afwachten. Maar ze stelt me op geen enkele manier teleur en ik vermoed dat de pupjes ook blij zijn met hun mama, ze krijgen van haar werkelijk alle zorg en liefde die je je als baby-hondje maar wensen kunt. Een perfect begin dus van hun jonge leventje! Qua ontwikkeling liggen de pupjes ook mooi ‘op schema’, het lopen begint nu echt serieuze vormen aan te nemen en ik merk ook dat ze steeds meer op mij en op geluidjes beginnen te reageren. Ook heb ik vandaag een voorzichtige eerste spelactie gezien, wat was dat leuk! Gelukkig had ik op dat moment mijn camera paraat en kon ik er een fotootje van schieten, hij staat hieronder in het album samen met nog een aantal andere leuke en/of hartverwarmende kiekjes van de afgelopen dagen. 

Foto’s 13e en 14e dag

> klik hier voor foto’s van week 2-3