Nieuws

S-nest 8 jaar

S-nest 8 jaar

Dat de tijd hard gaat wordt ook vandaag maar weer bewezen, want Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze) heeft officieel de leeftijd van een ‘veteraantje’ bereikt; 8 jaar is ze alweer! Gelukkig is ze nog lang niet oud en er is aan Skylar weinig te merken – ze rent en speelt nog volop, is vrolijk en kerngezond! Vandaag gaat ze extra verwend worden met allemaal leuke dingen.
Uiteraard feliciteer ik vanaf deze plek ook de rest van de honden uit het S-nest: Jack (Rocksett Sky Blue Fallout), Marley (Rocksett Saint Thomas Smile), Jivan (Rocksett Sparkling Hunt Punch), Storm (Rocksett Strong Badia Melonade), Bink (Rocksett Scotch Bird Flyer), Troy (Rocksett Sharp Hill Sunrise), Yaci (Rocksett Smooth Pink Lemonade) en Frits (Rocksett Spring Feeling Cocktail). 

Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze)

Verjaardag T-nest

Verjaardag T-nest

Vandaag vieren we de 7e verjaardag van de hondjes uit het T-nest! Mijn eigen Dyonne (Rocksett Trip On Love) gaat lekker verwend worden, evenals haar broertjes Mick (Rocksett Tap On Wood), Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks) en Pepper (Rocksett Tons Of Fun) en de zusjes Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold).

Dyonne (Rocksett Trip On Love)

Showdebut Lucan

Showdebut Lucan

Gisteren was de vuurdoop voor kleine Lucan (Rocksett Texas Two Step): zijn allereerste show! Bescheiden als hij is was hij een beetje overdonderd; er gebeurt ook een boel op zo’n show, overal lopen mensen en honden, er is rumoer en het was natuurlijk een geheel nieuwe entourage voor hem. Lucan vond het allemaal wel wat veel, maar op zich heeft hij het keurig gedaan! Hij stond als een huis en liep keurig en vrolijk met me mee, alleen het betasten vond hij nog wel overweldigend. Dit komt allemaal vanzelf goed, hij is nog superjong en door wat meer ervaring gaat het zelfvertrouwen omhoog en dan is het allemaal niet meer zo spannend ;-). Lucan behaalde een mooie 2e plaats met een groot compliment van de keurmeester! Helaas geen foto van deze keuring maar wel een leuk kort filmpje (Lucan is het donkere pupje dat voorop staat).

Lucan (Rocksett Texas Two Step) tijdens zijn showdebuut
C-nest 10 jaar!

C-nest 10 jaar!

Vandaag is het de 10e verjaardag van het C(hristmas)-nest, wat een prachtige leeftijd! Vanwege deze mijlpaal was vandaag het huis versierd met ballonnen voor mijn eigen Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) en haar broers Milan (Rocksett City Side Walks) & Roman (Rocksett Crunching The Snow). Verder waren er cadeautjes, een vlees/pannenkoekentaart én een lekker kluifje. Zonder twijfel zijn vandaag elders in het land ook de broertjes en zusjes uit dit leuke nest schromelijk verwend: Indy (Rocksett Checking It Twice), Dhiya (Rocksett Cheery Warm Glow), Diesel (Rocksett Catch My Eye), Jessie (Rocksett Corn For Popping), Candor (Rocksett Coming To Town) en Reason (Rocksett Clock Stricking Twelve). Helaas is Yazoo (Rocksett Cheeks Are Rosy) niet meer onder ons, zij overleed in 2018 door een onbekende oorzaak (vermoedelijk vergiftiging), maar de rest is gelukkig allemaal nog in blakende gezondheid!

Welkom Lucan!

Welkom Lucan!

De ‘Rocksett’-roedel is onlangs uitgebreid met een lief, klein kereltje! Zijn naam is Lucan (Rocksett Texas Two Step), hij was reutje ‘zwart’ in het op 15 september jl. geboren TT-nest. Lucan is uit een herhalingscombinatie en daarmee een volle broer van Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle). Het is uiteraard te hopen dat Lucan net zo’n mooie, gezonde, succesvolle toekomst voor zich heeft als zijn grote zus!

Lucan (Rocksett Texas Two Step)
Verjaardag E-nest

Verjaardag E-nest

Gisteren zijn de vijf hondjes uit het ‘Rocksett’ E-nest 2 jaar geworden dus wil ik ook hier op mijn site de felicitaties overbrengen aan het ventje Sky (Rocksett Eighth World Wonder) en de dames Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold), Nugget (Rocksett Eighty Days Lite) en Teddy (Rocksett Eighties Party Game). Het verjaardagscadeautje voor mijn eigen Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) was een wandeling op het Noordzeestrand vandaag! Ze was daar nog niet eerder geweest dus het was best even overweldigend voor haar; overal mensen, honden, spelende kinderen, parasols, windschermen, de zee natuurlijk en het enorme strand, de duinen… er kwam een boel op haar af maar wat vónd ze het leuk! Het was een heerlijk uitje, de honden hebben genoten en ik heb een aantal mooie foto’s kunnen maken waaronder deze waar Kaidyn op een duinpan zit en de wind een vlucht met haar oortjes probeert te nemen ;-).

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

 

Kaidyn bij de GRCB

Kaidyn bij de GRCB

Afgelopen zondag 4 augustus was de altijd sfeervolle, jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch van de Golden Retriever Club België (GRCB). Ik had Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) ingeschreven in de Fokkersklasse, maar ik geloof niet dat het had uitgemaakt in welke klasse ik haar zou hebben gezet; de keurmeester koos namelijk bijna uitsluitend donkergekleurde honden voor de plaatsingen/prijzen ;-). Maar mijn mooie, blonde dame had wel een prachtig keurverslag en een dikke ‘Uitmuntend’. Misschien niet helemaal het resultaat waar ik op had gehoopt maar het kan niet elke dag feest zijn, bovendien was het mega gezellig met vrienden en veel bekenden dus al met al gewoon toch een super leuke dag gehad!

Keurmeester: hr J. Hicks (UK)

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

Verjaardag K-nest

Verjaardag K-nest

Wat vliegt de tijd, vandaag is het al weer 5 jaar geleden dat mijn lieve Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) de trotse mama werd van de 10 kerngezonde pupjes uit het K-nest. Van harte gefeliciteerd aan deze heerlijke lieverds: de mannen Sam (Rocksett Kangaroo Island), Skip (Rocksett Keaton Beach), Mylo (Rocksett Kilton Island), Sky (Rocksett Kokomo Beach) en de dames Luna (Rocksett Kimmeridge Bay), Elynn (Rocksett Kilifi Beach), Jip (Rocksett Kavaja Beach), Yentle (Rocksett Kiona Bay), Layla (Rocksett Kawela Bay) en Noa (Rocksett Kosi Bay)!

Sky (Rocksett Kokomo Beach)