Nieuws

Welkom Lucan!

Welkom Lucan!

De ‘Rocksett’-roedel is onlangs uitgebreid met een lief, klein kereltje! Zijn naam is Lucan (Rocksett Texas Two Step), hij was reutje ‘zwart’ in het op 15 september jl. geboren TT-nest. Lucan is uit een herhalingscombinatie en daarmee een volle broer van Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle). Het is uiteraard te hopen dat Lucan net zo’n mooie, gezonde, succesvolle toekomst voor zich heeft als zijn grote zus!

Lucan (Rocksett Texas Two Step)
Verjaardag E-nest

Verjaardag E-nest

Gisteren zijn de vijf hondjes uit het ‘Rocksett’ E-nest 2 jaar geworden dus wil ik ook hier op mijn site de felicitaties overbrengen aan het ventje Sky (Rocksett Eighth World Wonder) en de dames Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold), Nugget (Rocksett Eighty Days Lite) en Teddy (Rocksett Eighties Party Game). Het verjaardagscadeautje voor mijn eigen Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) was een wandeling op het Noordzeestrand vandaag! Ze was daar nog niet eerder geweest dus het was best even overweldigend voor haar; overal mensen, honden, spelende kinderen, parasols, windschermen, de zee natuurlijk en het enorme strand, de duinen… er kwam een boel op haar af maar wat vónd ze het leuk! Het was een heerlijk uitje, de honden hebben genoten en ik heb een aantal mooie foto’s kunnen maken waaronder deze waar Kaidyn op een duinpan zit en de wind een vlucht met haar oortjes probeert te nemen ;-).

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

 

Kaidyn bij de GRCB

Kaidyn bij de GRCB

Afgelopen zondag 4 augustus was de altijd sfeervolle, jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch van de Golden Retriever Club België (GRCB). Ik had Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) ingeschreven in de Fokkersklasse, maar ik geloof niet dat het had uitgemaakt in welke klasse ik haar zou hebben gezet; de keurmeester koos namelijk bijna uitsluitend donkergekleurde honden voor de plaatsingen/prijzen ;-). Maar mijn mooie, blonde dame had wel een prachtig keurverslag en een dikke ‘Uitmuntend’. Misschien niet helemaal het resultaat waar ik op had gehoopt maar het kan niet elke dag feest zijn, bovendien was het mega gezellig met vrienden en veel bekenden dus al met al gewoon toch een super leuke dag gehad!

Keurmeester: hr J. Hicks (UK)

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

Verjaardag K-nest

Verjaardag K-nest

Wat vliegt de tijd, vandaag is het al weer 5 jaar geleden dat mijn lieve Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) de trotse mama werd van de 10 kerngezonde pupjes uit het K-nest. Van harte gefeliciteerd aan deze heerlijke lieverds: de mannen Sam (Rocksett Kangaroo Island), Skip (Rocksett Keaton Beach), Mylo (Rocksett Kilton Island), Sky (Rocksett Kokomo Beach) en de dames Luna (Rocksett Kimmeridge Bay), Elynn (Rocksett Kilifi Beach), Jip (Rocksett Kavaja Beach), Yentle (Rocksett Kiona Bay), Layla (Rocksett Kawela Bay) en Noa (Rocksett Kosi Bay)!

Sky (Rocksett Kokomo Beach)
Kaidyn bij de GRV

Kaidyn bij de GRV

Gisteren heb ik met Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) deelgenomen aan de Kampioenschapsclubmatch van de Golden Retriever Vereniging. Het was een leuke dag met veel bekenden om mee te lachen en te kletsen, maar helaas ging het er bij de keuring in de klasse van Kaidyn op z’n zachts gezegd iets minder gezellig aan toe; een keurmeester die opeens zijn eigen regels bedenkt is zéér ongebruikelijk en in de optiek van velen – én in die van mij – ook erg ongepast! In al mijn bescheidenheid durf ik te stellen dat o.a. Kaidyn daar de dupe van werd, zij behaalde dit keer dan ook geen plaatsing maar kreeg wel een U (‘uitmuntend’). Maar gauw vergeten deze keuring ;-).

Keurmeester: hr G. Mackenzie (UK)

KCM van de GRCN

KCM van de GRCN

Voor de traditioneel op Hemelvaartsdag gehouden Kampioenschapsclubmatch van de Golden Retriever Club Nederland had ik dit jaar alleen Kaidyn (NJK./DJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) ingeschreven. Het was een heel gezellige dag met wederom een fantastisch resultaat voor mijn ‘kleine’ wervelwind; ze werd 2U in de Tussenklas met een práchtig keurverslag, de eerste zin daarin was ‘lovely bitch of high quality’. Ze blijft maar op de hoogste plaatsen terechtkomen, ik vind het elke keer weer fantastisch zo goed als Kaidyn het doet op de show!

Keurmeester: mw T. Angrell (S)

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

Weer de 1e prijs voor Kaidyn

Weer de 1e prijs voor Kaidyn

Na ruim 4 maanden niet in de showring te zijn geweest (o.a. omdat ze totaal uit vacht was) maakte Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) een mooie rentree door op de Int. Tentoonstelling in ‘s-Hertogenbosch de Tussenklas te winnen! Ze kreeg niet alleen een zeer lovend keurverslag maar uiteindelijk werd haar ook nog het Reserve CACIB toebedeeld. Absoluut niet slecht voor deze kleine wervelwind ;-).

Keurmeester: hr A. Simons (NL)

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle), 1U/RCACIB