Nieuws

Afscheid van Yacime…

Afscheid van Yacime…

Tot mijn onmetelijke verdriet heb ik vorige week dinsdag geheel onverwacht afscheid moeten nemen van mjin grote lieverd Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice).  Als er iemand wist hoe je alles uit het leven moet halen dan was zij het wel! De leegte die ze achterlaat is onbeschrijfelijk en ik ben er kapot van dat ze niet meer in ons midden is… Met haar eeuwige kwispelstaart en haar vrolijke karakter. Ze was de matriarch, de vriendelijke leider van de groep, de moeder, de oma, de overgrootoma. De stempel die zij gedrukt heeft op mijn fokkerij is van onschatbare waarde en ik zal er alles aan doen om haar nalatenschap te eren bij al mijn toekomstige fokplannen. Wat zullen we allemaal haar aanwezigheid, haar blije aard, haar brutaliteit en zelfs haar ondeugd verschrikkelijk missen. RIP lieve schat, till we meet again…

6e verjaardag T-nest

6e verjaardag T-nest

Het is alweer 6 jaar geleden dat Venice (Rocksett Calling Yoo Hoo) het leven schonk aan haar prachtige kindjes van het T-nest! Groot feest dus vandaag voor mijn eigen Dyonne (Rocksett Trip On Love) en voor haar broertjes en zusjes Mick (Rocksett Tap On Wood), Banjer (Rocksett Touch of Tan), Sepp (Rocksett Teach Me Tricks), Pepper (Rocksett Tons Of Fun), Stella (Rocksett Twice As Nice), Siena (Rocksett Turn Me Loose) en Yara (Rocksett Trace Of Gold).

Dyonne (Rocksett Trip On Love)
Kaidyn en zusje Soof op de show

Kaidyn en zusje Soof op de show

Op de Nieuwjaarshow van de GRCN die op 13 januari jl. werd gehouden heb ik zowel mijn eigen Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) als haar nestzusje Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold, eigenaren Ko & Theresia van der Heijden) geshowd en zeker niet onverdienstelijk! Soof werd 3U in een zwaar bezette Jeugdklas (16 inschrijvingen) en Kaidyn won de Tussenklas. In de finale was Kaidyn vervolgens héél dicht bij de titel ‘Beste Teef’, het scheelde volgens de keurmeester bijna niets met de winnaar dus dat was erg leuk om te horen. Al met al weer een zeer geslaagde dag!

Keurmeester: mw V. Zanini (IT)

Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold), 3U Jeugdklas

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle), 1U Tussenklas

Resultaat Winnershow

Resultaat Winnershow

Afgelopen zondag heeft Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) deelgenomen aan de grootste show van Nederland, de ‘Amsterdam Winner’. Zij werd daar 2U in de Jeugdklas. Op zich een prachtig resultaat, ware het niet dat het nogal vreemd overkwam dat de keurmeester zich na de keuringen bijna verontschuldigend tot mij richtte en o.a. aangaf dat hij Kaidyn veruit de beste in haar klasse vond, “perfect”, “very beautiful” en “more his type than the number 1″… Tja, heel erg jammer van de Jeugdwinner-titel die nu aan Kaidyn’s schattige neusje voorbij ging ;-), maar soms gebeuren er nu eenmaal aparte dingen op hondenshows en spelen er blijkbaar andere belangen… Het zij zo, ik ben hoe dan ook toch wel reuze trots op dit meiske!

Keurmeester: hr A. Zeppi (IT)

Kaidyn weer succesvol op de show!

Kaidyn weer succesvol op de show!

De zogenaamde ‘Open Shows’ van de Golden Retriever Club Nederland zijn altijd heel gezellig en ongedwongen, ik vind het dan ook een plezier om eraan deel te nemen. Afgelopen zondag werd in dit kader de ‘Kastanjeshow’ georganiseerd in de sporthal in Beusichem. Ik had Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) ingeschreven, maar ook twee van haar zusjes waren van de partij; Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold) van Ko en Theresia van der Heijden en Teddy (Rocksett Eighties Party Game) van Frans en Greet de Zwart). Het was erg leuk om ze met z’n drietjes in de Jeugdklas te zien staan, zo’n prachtig stel! En ze deden het ook alledrie heel erg goed; Teddy behaalde een mooie Uitmuntend en Soof, vakkundig geshowd door mijn goede vriendin Ellen Hamacher, kreeg ook een Uitmuntend en werd zelfs 5e! Maar de ster van de dag was toch opnieuw mijn eigen Kaidyn… zij won namelijk wederom de Jeugdklas en dat was al een prestatie op zich want ze had toch maar liefst 15 concurrentes! Maar vervolgens verbaasde ze me nóg meer toen ze aan het eind van de dag werd verkozen tot Beste Teef/BOS, en ze is pas 14,5 maand oud!!! Ik heb inmiddels nauwelijks woorden om te beschrijven hoe ik ervan geniet dat ik zó’n succesvol meiske heb (gefokt); want naast dat ze geweldig goed scoort vindt ze het ook heel erg leuk om samen met mij in de ring te staan en het beste van zichzelf te laten zien. Mijn kleine moppie, wat ben ik toch trots op haar…

Keurmeester: mw M. Siimon (EE)

 Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) Beste Teef/BOS

BOB en BOS: Olly (NJK. Irruma Dakarai) en Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)
Kaidyn wint 2e Jeugdtitel

Kaidyn wint 2e Jeugdtitel

Behaalde ze vorig weekend nog de titel Belgisch Jeugdkampioen, dit weekend deed Kaidyn (BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle) er een schepje bovenop! Op de tweedaagse show in Hazerswoude namelijk won ze beide (!) dagen de Jeugdklas en kreeg ze dus tweemaal het JCAC. En omdat ze begin oktober in Maastricht al haar eerste JCAC had gewonnen kwam dat op drie in totaal en dus is ze nu ook… Nederlands Jeugdkampioen!! En ze is pas 14 maanden! Wat een ongelofelijke resultaten voor dit bijzondere hondje, het is nauwelijks te bevatten. Echt geweldig!

Keurmeester zaterdag: hr. R. Oliveira (PT)
Keurmeester zondag: hr H. Fryckstrand (SE)

Kaidyn (NJK./BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)
Uiteraard moest dit alles na afloop even goed gevierd worden! 😉
Nieuwe kampioen!

Nieuwe kampioen!

Gisteren op de show in Leuven (België) wist Kaidyn (Rocksett Eight Queens Puzzle) voor de derde keer op rij de Jeugdklas te winnen en daardoor mag ze zichzelf vanaf nu Belgisch Jeugdkampioen noemen! En of dat nog niet genoeg was wist ze ook nog de Jeugdreu te verslaan en werd ze dus BOB Junior. Wat is het toch een knap meisje, en wat vindt ze showen leuk! Ze gaat het ook steeds beter doen, haar concentratie is vele malen hoger dan in het begin (wat ook logisch is voor een jonge hond) waardoor ze nu zowaar ook in stand kan/wil staan en bovendien zijn we echt een team aan het worden. En nu dan die felbegeerde Jeugdtitel, ik ben zo vreselijk trots op haar!

Keurmeester: mw L. van Genechten (B)

De zojuist gekroonde Belgisch Jeugdkampioen Kaidyn (BJK. Rocksett Eight Queens Puzzle)

Reünie E-nest

Reünie E-nest

Gisteren kwamen de vijf hondjes uit het E-nest bijeen voor een gezellige familie-reünie. Tijdens een heerlijke wandeling in natuurgebied ‘Het Leesten’ in Ugchelen (nabij Apeldoorn) gingen ze helemaal los met z’n allen; ze vonden het super om samen te rennen, te spelen of gewoon lekker zelf wat te snuffelen. En voor hun baasjes en mij was het uiteraard een genot om ze zo bezig te zien en ze te bewonderen; 14 maanden oud nu en allevijf mooie, fijne, stabiele, lieve, gehoorzame honden. Dank aan de baasjes voor hun goede zorgen, hun mama Skylar (Rocksett Sunny Hypnotiq Breeze) kon er helaas niet bij zijn vanwege de loopsheid maar ze zou zéker erg trots zijn geweest op haar prachtige kids!

V.l.n.r.: Fleur met Sky (Rocksett Eighth World Wonder), Petra met Kaidyn (Rocksett Eight Queens Puzzle), Greet met Teddy (Rocksett Eighties Party Game), Heleen met Nugget (Rocksett Eighty Days Lite) en Theresia met Soof (Rocksett Eighteen Karat Gold)

Yacime 12 jaar!

Yacime 12 jaar!

Dankbaar en blij dat ze al zó lang ons aller vriendinnetje mag zijn: Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice) viert vandaag haar 12e verjaardag! Ze is nog altijd de leidster van de groep, nog altijd ondeugend, nog altijd speels en vrolijk, nog altijd gezond en nog altijd zéér geliefd bij iedereen die haar kent! Een grote lieverd is het en ik hoop dat ze nog heel, heel lang bij ons mag blijven ♥.

Yacime (DJK./NVK. Cheek to Cheek Beetlejuice)
Waanzinnig showweekend voor Kaidyn

Waanzinnig showweekend voor Kaidyn

Afgelopen weekend op de tweedaagse tentoonstelling in Maastricht heeft Kaidyn (Rocksett Eight Queens Puzzle) iets gepresteerd dat ik nooit voor mogelijk had gehouden… Op zaterdag werd dit jongedametje namelijk op de leeftijd van slechts 13 maanden (!) Beste Van Het Ras en bovendien ’s middags in de erering ook nog 3e in Rasgroep 8! Ongelofelijk… Het begon ’s morgens met winst in de Jeugdklas (9 inschrijvingen) waarmee ze haar eerste Nederlandse JCAC behaalde. Aansluitend werd ze met overtuiging Beste Teef en kreeg ze haar eerste ‘volwassen’ CAC. Vervolgens moest ze het opnemen tegen de Beste Reu en ook dat won ze: BOB! En toen de groepskeuring later die dag, waar ze wederom de sterren van de hemel liep en de keurmeester zichtbaar verraste door zoveel kwaliteit en al zo’n indrukwekkend gangwerk op zo’n jonge leeftijd. Geweldig!
De dag erna zijn we nogmaals naar Maastricht afgereisd en dit keer werd Kaidyn 3U in de Jeugdklas (opnieuw 9 inschrijvingen). Ik ben zó trots op dit meiske, wat doet ze het toch goed allemaal en wat geniet ze er van, heerlijk!

Keurmeester Goldens Retrievers zaterdag: hr W. Wellens (NL)
Keurmeester Rasgroep 8: mw D. Rocchi (HR)
Keurmeester Golden Retrievers zondag: mw A. van Leeuwen (NL)

BOB en BOS zaterdag: Kaidyn (Rocksett Eight Queens Puzzle) en Jason (Royal Alexander of Duke’s Place)
Kaidyn (Rocksett Eight Queens Puzzle) BOB en BIG-3

Kaidyn (Rocksett Eight Queens Puzzle) zondag